15 nov - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 16:32

Carnaval in Haaksbergen en de opkomsten

HAAKSBERGEN /BUURSE – De elfde van de elfde is de datum dat  het carnaval in Haaksbergen weer van start ging. Vorige week beleefde HKV De Keiensleppers al de opkomst van de nieuwe stadsprins en zijn adjudant. Robert Overbeek en adjudant Daniel Scholten mogen het jubileumjaar van de 55-jarige vereniging kleur geven. En dat kun je wel overlaten aan dit stukadoorsduo. ,,We gaan er een mooi feest van maken”, beloofden de twee vorige week tijdens de opkomst.

Afgelopen weekend was het de beurt aan de Windbuul’n in Buurse. Aan het begin van de avond nam de vereniging afscheid Prins Eppo en Prinses Lies met de adjudanten Hot en Spicy.

Om 22.22 uur wachtte een volle zaal met carnavalsvierders op de opkomst van het nieuwe prinsenpaar.  Prins Karel en zijn Prinses Anne werden begeleid door de adjudanten Veurop en Achterop. Prins Karel is de alter ego van Ronald ter Huurne en Prinses Anne is Angelique Velthuis. Tim ten Vregelaar en Joey Scholten vormen het duo Veurop en Achterop.

CV Hatsjikidee
Komend weekend beleeft CV Hatsjikidee haar langverwachte prinsenopkomst. Zaterdagavond komt het nieuwe prinsenpaar op bij Zalencentrum Dwars in St. Isidorushoeve. De zaal is vanaf 19:30 uur geopend en zoals altijd is iedereen is van harte welkom. Bij ’t Hagen wordt zondag bekend wie de nieuwe jeugdprins en prinses van de Keiensleppers worden. Die opkomst begint om 13 uur.