24 jul - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 14:35

ClipperS Crew Singers Lid van Verdienste

De ClipperS Crew Singers hebben vijf leden benoemd tot Lid van Verdienste van het koor. Voor Gerard Scharenborg, Jaap Ofman, Ton Engelbarts, Martin Veldhuis en Harry ten Voorde was de benoeming een grote verrassing.

Het vijftal is al vele jaren bezig als ‘opbouwploeg’. Voor elk concert en kleinere optredens zorgt deze groep er voor dat de complete geluidsinstallatie wordt opgezet en – na het laatste lied – ook weer netjes afgebroken en opgeborgen wordt. Na het jaarlijkse concert bij de Haarmühle, waar het koor al weer voor de zesde keer optrad, werden de heren naar voren geroepen. Iets wat wel vaker gebeurt al dank voor de geleverde inspanningen. Niemand die daar dan ook van opkeek.  ClipperS Crew-voorzitter Wim Karreman bedankte de heren voor het opzetten, weer afbreken en opruimen van de installatie. ,,In al die jaren hebben we het nog niet meegemaakt dat er iets niet klopte.

Bij de soundcheck blijkt altijd weer dat de scrolkast, alle speakers en microfoons het gewoon doen. En dat vinden wij onderhand vanzelfsprekend, niets bijzonders.” Dat doen de vijf Singers ook niet, zo bleek uit hun reacties. Ze doen het telkens ‘weer gewoon’. Maar toen Karreman met het benoemingsbesluit kwam en het vijftal een bijbehorende oorkonde overhandigde, werden zij wel even stil. De overige ClipperS Crew Singers onderstreepten daarentegen met luide stem het bestuursbesluit.