06 nov - 10:47 Haaksbergen - aangepast om 10:47

Clippers Crew verrast

Beatles, Hazes, Queen en Duitse Schlagers

HAAKSBERGEN  – Geen Shanty’s, maar zestiger, zeventiger en tachtiger jaren. Mannenkoor Clipper Crew Singers treedt vrijdag en zaterdag op met twee buitengewoon spectaculaire concerten. Past meets Present: Publiek mag meezingen met tekst op groot scherm Het gaat hard met de kaarten.

Het is net Vrienden van Amstel Live, maar dan anders en in De Kappen. Muzikaal leider Ard Weeink kijkt er naar uit als Bohemien Rapsodie en Barcelona door de concertzaal galmt. ,,Dat zijn zulke fantastische nummers. Timothy Drake en Linda Kinsbergen zingen Queen en dat doen ze over de hele wereld. Het is een eer om samen met hen te mogen zingen en musiceren. En het publiek zingt na de pauze ook mee.”

Verrassend anders

Beatles, Hazes, Duitse Schlagers, gastoptredens van De veelzijdigheid van het even zwierige als vlammende mannenkoor komt in ‘Past meets Present’ volledig tot uiting. Weeink ambieert al heel lang een veelzijdig Clippers Crew en wist de groep zo enthousiast te krijgen het repertoire breder te trekken. Die technische omvorming heeft een jaar geduurd. ,,En ja, ik heb er af en toe wel wakker van gelegen. Je vraagt nogal wat van een groep die als shantykoor is begonnen. Maar dat beperkte ons teveel in het repertoire. Iedereen is blij met de ingeslagen weg.” Weeink ziet de twee concerten vrijdag en zaterdag als een mijlpaal voor zijn koor, als de ultieme test ook. ,,De interactie met het publiek willen we er ook voor toekomstige optredens inhouden. Iedereen heeft er hard voor gewerkt en we zijn er klaar voor.” De laatste kaarten zijn verkrijgbaar op www.dekappen.nl.