06 sep - 11:08 Haaksbergen - aangepast om 11:09

College maakt kennis met Buurse

Dinsdag 10 september

Voor de zomervakantie brachten burgemeester en wethouders al een kennismakingsbezoek aan Sint Isidorushoeve. Nu is het de beurt aan het andere kerkdorp. Op dinsdag 10 september meert B&W aan in Buurse. Tegen 14.00 uur begint bij Dorpswinkel Wildenborg een uitgebreid kennismakingsprogramma. Donderdagavond 12 september kunnen inwoners vanaf 19.30 uur kennismaken in De Trefkoel.

Na een bezoek aan de dorpswinkel van Wildenborg gaat het gezelschap op het stalen ros door het mooie buitengebied op weg naar Landrijk de Reesprong. Uiteraard krijgen ze daar meer te horen over deze bijzonder recreatievoorziening, maar wordt ook meer verteld over de mogelijke aanleg van een zonnepark door Solar Fields. Een bezoek aan natuurgebied het Witte Veen mag vanzelfsprekend niet ontbreken. Onderweg daar naartoe vertellen de vrijwilligers van de Stichting Rijwielpaden over hun belangrijke werk. Uiteraard ook op de fiets.

Inwoners welkom op donderdag

Vervolgens wordt koers gezet naar fruitbomen- en kleinfruitkwekerij Aatree aan de Beekweg. Een steenworp verderop aan diezelfde Beekweg ligt Erve Hanebulten te wachten. De eigenaren vertellen het college graag over hun boerderijappartementen, hun boerderijwinkel en imkerij. Twee dagen later, donderdagavond 12 september, zijn alle Buursenaren van harte uitgenodigd om informeel kennis te maken met burgemeester Welten en de wethouders Scholten, Koopman en Peppelman. Plaats van handeling is De Trefkoel, vanaf 19.30 uur.