19 jun - 13:48 Haaksbergen - aangepast om 13:51

Contouren nieuwe school Het Palet duidelijk zichtbaar

HAAKSBERGEN – De nieuwbouw van basisschool Het Palet heeft zijn hoogste punt bereikt. In maart is aannemer Bramer uit Vriezenveen begonnen en op de plek van de voormalig Ariënsschool zijn de contouren van de nieuwe fusieschool duidelijk zichtbaar.

Aan de Adriaen Brouwerstraat wordt hard gewerkt door hoofdaannemer Bramer. De leerlingen gaan vrijdag een kijkje nemen op de plek waar ze na de zomervakantie van het schooljaar 2025 naartoe verhuizen. ”Als het meezit kan dat ook eerder zijn”, laat directeur Miriam van der Heide weten. De leerlingen zijn bij het hele voortraject over hoe de school eruit moet komen te zien betrokken en kijken reikhalzend uit naar de verhuizing.”

Het Palet is een fusie tussen de basisscholen dr. Ariëns en de Holthuizen en het onderkomen wordt de locatie van de voormalig Ariënsschool aan de Adriaen Brouwerstraat. De Ariënsschool sloot twee jaar geleden de deuren als basisschool en deed daarna dienst als noodopvang voor Oekraïense oorlogsvluchtelingen. De leerlingen trokken zolang in bij locatie Holthuizen die toen al de nieuwe naam Het Palet droeg.

Directeur Van der Heide prijst de samenwerking tussen betrokken instanties bij de nieuwbouw en koestert de inspraak die het team en leerlingen krijgen bij de inrichting van de school. ”Bij de architect mochten we ideeën neerleggen. Op school zijn leerlingen daar veel mee bezig. Het is mooi om dat proces te mogen beleven. Een van de moeders vertelde dat ze op een avond een keer naar de nieuwbouw waren gelopen en hun dochter met tranen van ontroering vertelde dat dit haar nieuwe school werd. Dat was echt heel bijzonder om te horen.”

De aankondiging van de verhuizing zorgde destijds voor de nodige beroering. Vooral de plek zou niet geschikt zijn voor een nieuwe school. Miriam van der Heide: ”Inmiddels kunnen we zien dat de school op een prachtige en veilige plek is, vanaf de straatkant rustig achter de sportzaal gelegen. Een hele mooie plek. Volgende week gaan we met de leerlingen naar de bouw en krijgen ze een rondleiding van de aannemer.”