09 jun - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 10:18

Convenant HSC’21 en FC Twente/Heracles academie 

HAAKSBERGEN – Voetbalclub  HSC’21 heeft de handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst met de jeugdacademie van FC Twente / Heracles.  Deze overeenkomst wordt kortweg het Regioplan genoemd en heeft als doel om het jeugdvoetbal in de regio op een hoger plan te brengen.

De krabbel werd afgelopen vrijdag in het Erve Asito stadion van Heracles gezet. Nadat Twente en Heracles enkele maanden geleden de eerste plannen bekend maakten konden de hoog spelende clubs met de jeugd meedenken over de invulling van het plan. Te vaak in het verleden bleef het bij mooie verhalen of beloftes en kwam er in de praktijk te weinig van samenwerkingsplannen terecht. Ook de academie heeft dit ingezien en daarom zijn enkele kartrekkers, waaronder Arnold Bruggink, naar voren gehaald die het plan ook daadwerkelijk gestalte moeten geven. Vanuit HSC’21 is Marco ten Voorde aangewezen als contactpersoon.

De belangrijkste afspraak die in het convenant is opgenomen is dat de academie pas spelers laat instromen vanaf de JO12 leeftijd. Het zal dus niet meer voorkomen dat er JO9 spelers gevraagd worden om de overstap naar de BVO te maken en al op veel te jonge leeftijd uit hun sociale omgeving worden weggehaald. Om toch al wel op jonge leeftijd eens wat spelers in beeld te krijgen worden er voor de leeftijdsgroepen JO9 / JO10 en JO11 talenten-groepen gemaakt die gewoon bij hun eigen club blijven trainen en spelen, maar alleen op de vrijdagavond een extra trainingsmoment krijgen aangeboden door de Academie. De opgedane kennis (tips&tricks) kunnen ze dan weer meenemen naar hun eigen club-trainingen.