27 nov - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 11:16

Crematorium Hart van Berkelland hoort tot de drie beste Familiebedrijven van Gelderland

HAARLO – “We zijn er trots op dat ons bedrijf onlangs is genomineerd door het Gelders Familiebedrijven Gilde. Daarmee behoren we tot de drie beste familiebedrijven van Gelderland”, aldus Gert Brinkhorst namens de familie Brinkhorst. Brinkhorst startte in 2011 in Zutphen met Crematorium de Omarming en werd in 2017 al bekroond met de titel ‘Tweede beste dienstverlener van Nederland, België en Duitsland’.

De jury bezocht het tweede crematorium dat de familie in Haarlo exploiteert en schrijft in haar rapport: “We weten dat familiebedrijven zeer divers zijn en in elke bedrijfstak zijn te vinden. Toch waren we als jury verrast door dit familiebedrijf. Een crematorium. Hart van Berkelland bevindt zich op een prachtige plek in Haarlo en heeft in een unieke omgeving een crematorium neergezet waardoor een bijzondere sfeer waardoor ontstaat en mensen iets kunnen vinden dat anders is dan anders.”

Mooi en passend afscheid

En het rapport gaat verder en zet uiteen dat de branche wordt gedomineerd door een aantal grote spelers. Initiatiefnemer Gert Brinkhorst had gezien hoe hij het niet wilde en startte zijn eigen familiebedrijf in de uitvaartbranche. Dienstverlening staat bij de familie Brinkhorst hoog in het vaandel. “Zij zorgen voor een mooi en passend afscheid en doen net dat stapje extra om aan de wensen van de nabestaanden te voldoen”, zo staat in het rapport te lezen. Ook de boeken over rouw voor kinderen en voor volwassenen met een verstandelijke beperkingen worden genoemd. En de Hartcollectie bronzen urnen in eigen ontwerp. “Daarmee laten ze zien dat zij betrokken zijn bij alles wat er rond een afscheid speelt.”

Vanuit het hart

De jury was onder de indruk dat de passie van vader de hele familie had geënthousiasmeerd.

“Veel familieleden werken mee, ieder vanuit zijn eigen kracht. Ze doen het samen. Hart van Berkelland is zeker een passende naam omdat hier vanuit het hart wordt gehandeld.” Tot slot complimenteerde de jury de maatschappelijke betrokkenheid en de duurzaamheidsplannen van het bedrijf.