13 okt - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 11:31

‘Dag van de Markt’ wordt groots spektakel

HAAKSBERGEN – De Weekmarkt Haaksbergen kondigt weer en spectaculaire ‘Dag van de Markt’ aan. In de herfstvakantie, op woensdag 23 oktober is de woensdagmarkt een heus evenement.

De marktondernemers stellen 250 goed gevulde blikken voor kinderen beschikbaar met daarin leuke dingetjes, lekkere dingetjes en een puzzeltocht. Die kan bij de MBS worden ingeleverd tegen een gratis retourtje Boekelo met de stoomlocomotief. Er is een ganzenparade door het dorp en voor de deur van Domijn wordt een expositie over ‘panden op de Markt in vroeger tijden’ ingericht. Bestuursleden Monique Barink en Benno Nobbenhuis van de Weekmarkt Haaksbergen borduren daarmee net als afgelopen jaar voort op het succes van 125 jaar Weekmarkt in Haaksbergen. ,,De jubileumdag in 2017 was een groot succes en daarom hebben we samen met alle collega’s besloten om hiermee door te gaan.”

Standwerkers-concours

En het is geen half werk wat ze weer uit de hoge hoed toveren. Karel van de Kate is gevraagd om dit keer de actie met de gevulde manden voor zijn rekening te nemen. ,,Alle in totaal 50 manden bevatten een product van iedere marktondernemer”, legt Nobbenhuis uit. ,,Die zijn dus goed gevuld en vertegenwoordigen een mooie waarde. Ze worden bij opbod verkocht en de drempel om te bieden ligt met zoveel manden relatief laag. We vinden dat iedereen mee moet kunnen bieden.”

Verder zijn er tal van randactiviteiten en daarom duurt de Markt niet tot 13.00 uur, maar speciaal voor deze gelegenheid tot 15.00 uur. ,,Tussen de kramen in houden we een standwerkers-concours waarvoor we acht professionele standwerkers hebben uitgenodigd. En de jury bestaat uit inmiddels gestopte oud-collega’s van de weekmarkt”, aldus Nobbenhuis, die verzekert dat het een mooi evenement wordt. ,,We hebben bewust voor de kerstvakantie gekozen. Kinderen zijn vrij van school en voor de werkende ouders is het een leuke gelegenheid om een dagje te snipperen.” Volgende week meer over het volledige programma van de Dag van de Markt. Noteer woensdag 23 oktober alvast in de agenda.