12:00 Haaksbergen - aangepast om 09:32

De bal rolt weer bij HSC’21

HAAKSBERGEN – Na 111 dagen zonder wedstrijd rolde de bal weer op het Scholtenhagen afgelopen zaterdag. Op de eerste oefenwedstrijd kwamen ondanks alle beperkende maatregelen en het niet alledaagse tijdstip van zaterdagmiddag 12 uur aardig wat toeschouwers af. Daaronder de nodige ‘groundhoppers’ uit Duitsland die in hun eigen land nog geen voetbal kunnen kijken.

Het was weer even wennen na die lange tijd waarin alleen in de laatste weken weer voorzichtig kon worden getraind. Bovendien was het voor het eerst dat de vernieuwde selectie met elkaar speelde. Alle beschikbare spelers – enkelen ontbraken vanwege blessures – kwamen in actie tegen de Doetinchemse eersteklasser DZC’68. Pas in het laatste deel van de wedstrijd, die in drie periodes van een half uur werd gespeeld, maakte nieuwkomer Alexander Bannink de enige treffer van de wedstrijd.

Een pluim is op zijn plaats voor de vele vrijwilligers die de toestroom van het publiek in goede banen leidden. Omdat er meer dan 250 toeschouwers welkom waren moesten er aanvullende maatregelen worden genomen, zoals een vaste plek langs het veld en registratie van alle bezoekers. Voorafgaand aan de wedstrijd waren al stippen geplaatst op de plekken waar mensen plaats konden nemen.

De kantine bleef nog gesloten, maar het publiek kon wel een drankje bestellen bij rondtrekkende verkopers.