06 nov - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 10:40

De Heidebloem heeft plek voor nieuwe jeugdleden

HAAKSBERGEN- Ben jij tussen de 10 en 14 jaar en fan van de natuur? En wil je graag alles weten over de boeiende wereld van de bijen? Dan heeft de speciale jeugdgroep van imkervereniging De Heidebloem goed nieuws voor je. Bij de cursus voor jeugdimker zijn namelijk nog enkele plekken vrij.

Theorie & praktijk

Tijdens deze opleiding, die twee jaar duurt, leer je van alles over zowel honingbijen als wilde bijen. Om de twee weken krijg je imkerles op zaterdagmiddag van 15:00-17:00 uur. In de periode van november tot maart leer je van alles over bijen en hoe je met bijen moet omgaan. Vanaf maart tot oktober zijn de praktijklessen, waarbij we ‘in de bijenvolken werken’. Na twee jaar kun je zelfstandig een bijenvolk behandelen. En daarna kun je tot je 18e jaar lid blijven van onze jeugdafdeling en onder begeleiding imkeren bij De Heidebloem.

Gratis

De bijenstal van de Haaksbergse imkervereniging staat in de heemtuin van het IVN aan het Dievelaarslaantje. In deze mooie stal staan al een aantal bijenvolken van onze jeugdleden. Natuurlijk heeft De Heidebloem ook imkerpakken en gereedschappen om in de bijen te kunnen werken. Meedoen aan de cursus is gratis en alle benodigde materialen worden door de vereniging beschikbaar gesteld.

Inloop

Denk je nu al: ‘Dit is iets voor mij’! Of wil je hier eerst eens meer over weten? Kom dan a.s. zaterdag 9 november tussen 14:00 uur en 15:00 uur naar de inloop. Deze is in het IVN-gebouw aan het Dievelaarslaantje 2 in Haaksbergen. Dan vertellen we je graag alles over de jeugdcursus imkeren. En wie enthousiast is kan daarna om 15:00 uur gelijk meedoen met de eerste les.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Henk Westendorp, tel.: 06 2905 7478.