12:00 Haaksbergen - aangepast om 13:59

“De Kennedymars is een prachtige traditie!”

Bestuurders lopen ook mee

De inkt op het inschrijfformulier is nog niet opgedroogd als burgemeester Rob Welten in zijn werkkamer de hand schudt van Janine Feddema. De secretaris van de Stichting Kennedymars Haaksbergen is blij met de inschrijving van Welten, die op vrijdag 20 september ’s nachts de 21 kilometer gaat lopen. De burgemeester is op zijn beurt blij met de steun van de rest van het college. “De wethouders lopen alle drie een stuk met me mee!”

In zijn drukke agenda probeert Rob Welten dikwijls een gaatje vrij te maken voor de nodige inspanning en ontspanning. Na al het vergaderen en dossierstukken lezen, is de nieuwe burgervader van Haaksbergen vaak te vinden op de racefiets. Maar in het derde weekend van september trekt hij de stoute wandelschoenen aan voor de Halve Nachtwandelmarathon. “Ik beweeg nou eenmaal graag”, legt Welten uit. “Als je een drukke kantoorbaan hebt, dan is regelmatig bewegen ook heel verstandig.”

Afwisselend parcours

De 33ste Internationale Twentse Kennedymars Haaksbergen, zoals de Kennedymars officieel heet, kent als vanouds een bijzonder afwisselend parcours, weet ook Welten. “Haaksbergen staat bekend om de gezelligheid in het dorp en uiteraard om het magnifieke buitengebied”, vertelt de burgemeester. “Mij is door de organisatie verzekerd dat er ook dit jaar weer veel moois te zien is. Wat dat betreft wel jammer dat ik ’s nachts loop, maar dat moet ook een bijzondere ervaring zijn. Ik kijk er echt naar uit!”

Prachtige traditie

Welten loopt zelf 21 kilometer. De wethouders Louis Koopman en Antoon Peppelman nemen elk 10 kilometer voor hun rekening. “Verschil moet er zijn”, glimlacht Welten. “Maar ik vind het echt geweldig dat ze ook meedoen. De Kennedymars is een prachtige traditie geworden, die dankzij al die geweldige vrijwilligers elk jaar nЧg aan uitstraling wint. Dat is heel knap. Zoals gezegd kijk ik er naar uit, maar ik zie er ook wel een beetje tegenop. Een halve marathon is best een eind. Ook om te wandelen!“

Foto: Betty Morsinkhof