20 jun - 10:13 Haaksbergen - aangepast om 10:14

De keuze is reuze bij Hartstocht voor KiKa

HAAKSBERGEN – Liefhebber van een mooie toertocht op de racefiets of de gravelbike? Of in voor een wandeling door de Twentse natuur? Dat komt mooi uit. De stichting Bicycle Club for KiKa rolt op zondag 4 juli namelijk de rode loper uit voor het evenement ‘Hartstocht voor KiKa’. Met drie verschillende routes voor de racefiets, twee voor de gravelbike en drie wandelingen. De afstanden variëren, zodat de drempel voor niemand te hoog hoeft te zijn.

Landgoed Twickel in Delden vormt die dag het kloppend hart. Daar starten in ieder geval de wandelingen. Gekozen kan worden voor afstanden van 6, 10 of 14 kilometer. Er is een centrale verzorgingspost bij watermolen De Noordmolen, maar ook onderweg staat een pauzeplek gepland. Voor fietsers is dat in Haaksbergen, bij de Oostendorper Watermolen.

Voor toerfietsers zijn er zelfs vijf keuzes. Drie voor op de racefiets: 60, 75 en 105 kilometer. En twee voor op de gravelbike: 60 en 100 kilometer. Ook hier kan worden gestart in de buurt van kasteel Twickel, maar de route is ook goed in Haaksbergen of elders onderweg op te pikken. Op alle routes zijn twee verzorgingsplekken ingericht. Bij de Noordmolen op landgoed Twickel en bij de watermolen in Haaksbergen.

Doel die dag is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen kinderkanker. Een mooie actie voor het goede doel, in de aanloop naar de Giro di Kika, een slijtageslag in Noord-Italië. Zondag 29 augustus gaat Bicycle Club for KiKa met acht man van start voor vijf etappes over 17 cols door de Dolomieten. En wat zou het mooi zijn als we KiKa daar – met dank aan jullie – een enorme cheque kunnen overhandigen. Voor minder pijn en strijd. En meer genezing en kwaliteit.

Inschrijven voor een wandeling of een van de toertochten kan alleen vooraf via onze website www.bicycleclubforkika.nl. Wandelaars en fietsers kunnen er inschrijven voor een afstand naar keuze. Het inschrijfgeld voor fietsers bedraagt minimaal 10 euro. Na betaling krijgen deelnemers de gpx van de route per app of mail toegestuurd. Wandelaars betalen minimaal 5 euro. Ook zij krijgen de routebeschrijving toegestuurd, maar ook bij de start in Delden zullen de diverse routes klaarliggen.

Meer info en inschrijven: www.bicycleclubforkika.nl.