17 apr - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 10:12

De Postkoets presenteert nieuwe menu- en wijnkaart

Samenwerking met Twents Genot

HAAKSBERGEN – Een nieuwe lente, een nieuwe kaart… En dus hebben Amy en Sjoerd de menukaart van bistro De Postkoets ‘ververst’. Met voor de fans van malse vleesspecialiteiten: brisket uit de smokey oven en bavette bereid in de Big Green Egg. Ook liefhebbers van vis worden op hun wenken bediend. Verder ligt er een mooie nieuwe wijnkaart, met zorg samengesteld door wijnkenner Lars Weernink van Twents Genot.

In de keuken van bistro De Postkoets zwaaien Amy en Sjoerd de scepter. Dat doen ze al tien jaar, met plezier. Voor het ‘opfrissen’ van de menukaart gaan ze echt uitgebreid om tafel. “We willen ons méér richten op een aantal vleesspecialiteiten met een bistrokarakter. Zeg maar écht De Postkoets”, vertelt Amy. “Neem de brisket en de bavette. Deze moderne rundvleesproducten zijn terug van weggeweest. Echt heel mals vlees, om te zuigen. De rookoven geeft de brisket zijn karakteristieke smaak.” Ook de Tomahawk is op het menu gezet: een supergave ribeye, bereid op de Big Green Egg grill.

Thema-avonden

De ervaring leert dat met name vrouwelijke gasten visliefhebber zijn. “Daarom bieden we amuses van sushi en sashimi als voorgerecht, en King Prawns. Ook op het hoofdmenu staat heerlijke vis”, vult Sjoerd aan. Overigens… geen zorg om de beroemde Champignons a la Dordogne of Spies Onwies. “Die zijn natuurlijk niet weg te denken van onze kaart. Deze gewilde gerechten serveren we als vanouds!” Aandacht voor uitstraling en luxe is bij De Postkoets als vanzelfsprekend. Sjoerd, Amy en hun team zorgen voor kunstwerkjes om van te smullen. Op donderdag, eens in de maand, staat De Postkoets in het teken van een thema-avond. Voor de vaste prijs van 26,50 euro per persoon worden de gasten culinair in de watten gelegd met een vijfgangenmenu. Uiteraard helemaal afgestemd op het thema-van-de-dag.

De wijnkaart volgens Lars

Om een mooie collectie wijnen in huis te hebben werkt De Postkoets samen met wijnhandel Twents Genot. “De wijnexpert zit gewoon hier in het dorp, hè!”, zegt Sjoerd. “Twents Genot heeft oog voor kwaliteit, maar is tegelijk laagdrempelig. Zo zijn wij ook. Lars Weernink is bezig met het samenstellen van onze nieuwe wijnkaart.”

Bistro De Postkoets | Blankenburg 4a, 7481 DX  Haaksbergen| T 053-572 87 94 | www.bistrodepostkoets.nl | info@bistrodepostkoets.nl.