18 dec - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 10:39

Den Broam sluit jaar af met gouden plak

BUURSE – Natuurvriendenhuis Den Broam in Buurse ontvangt het gouden Green Key keurmerk voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Goud voor Den Broam.

Natuurvriendenhuis Den Broam in Buurse sluit 2019 af met een gouden plak: hèt Green Key keurmerk voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Het afgelopen jaar hebben de vrijwilligers van Den Broam flink geïnvesteerd in het opknappen van ons Doe-het-zelf-hotel. Daarbij is veel aandacht geschonken aan de duurzaamheid van het huis. Een jaar geleden behaalden we al het zilveren keurmerk.  Nu heeft alle inzet geresulteerd in goud.

Zo is de verlichting vrijwel volledig overgegaan op Led. Sensoren zorgen ervoor dat lampen niet langer branden dan nodig is. Ook wekken we sinds april zelf elektriciteit op met onze zonnepanelen. De toiletten zijn vernieuwd en voorzien van besparende spoelknoppen en de nieuwe voordeur houdt de kou goed buiten. Het energie- en waterverbruik is dan ook duidelijk gedaald, terwijl het aantal overnachtingen is toegenomen. Een positieve ontwikkeling!

Den Broam vindt duurzame bedrijfsvoering ook belangrijk. Denk daarbij aan het gebruik van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen, aanschaf nieuwe producten of juist tweedehands, gebruik maken van bedrijven uit de directe omgeving, milieuvriendelijk groenbeheer en het  stimuleren van ‘CO2-arme mobiliteit’.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen gaat niet alleen over energie en milieu, maar ook over sociale aspecten. Dat loopt uiteen van goede samenwerking in de regio, het bieden van vrijwilligerswerk, open staan voor gasten en groepen met een kleine portemonnee, inkoop van fairtrade-producten tot stimuleren van educatieve en culturele activiteiten.

Den Broam heeft op alle onderdelen goed gescoord. Een mooie stimulans om door te gaan.

Nieuwsgierig geworden en wil je vrijwilliger worden? Kom eens kijken in ons huis aan de Alsteedseweg 73 in Buurse of bel 088 0990 975.