04 dec - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 12:50

Derde ‘Vakantiebeurs Oost’ op Vliegveld Twente

Vakantiekriebels beginnen in Hangar 10

TWENTE/ BERKELLAND – Hangar 10 van Vliegveld Twente is zondag 15 december decor voor de derde Vakantiebeurs Oost. Bezoekers kunnen bij zo’n dertig organisaties ideeën opdoen en informatie vergaren over de meest uiteenlopende soorten vakanties. De beurs is gratis toegankelijk.

De derde Vakantiebeurs Oost is een van de weinige vakantiebeurzen in zijn soort in Nederland. Vorige keer telde de beurs ruim 1000 belangstellenden. Voor de organisatie reden om er een schepje bovenop te doen, geeft zelfstandig reisadviseuse Monique in het Veld van TUI at Home aan. Ze organiseert het evenement samen met haar collega’s  Sabine ter Maat, Corina Koops – Gaakink en Monique Berkenbosch. ,,Samen bedienen we als zelfstandig reisadviseuses het gebied Twente en Achterhoek. Drie jaar geleden hielden we de eerste vakantiebeurs en dat was meteen zo’n succes dat we het een jaar later groter hebben aangepakt en naar Vliegveld Twente zijn verhuisd.”

Reisorganisaties, verkeersbureaus en andere aanbieders, staan te dringen om een plekje op de beurs. Niet vreemd, want de vrouwen bezitten samen een dijk aan ervaring in deze branche en kennen de wensen van de vakantieganger als geen ander. En die wensen veranderen met de tijd. ,,Amerika en Canada-reizen zijn al een tijdje zeer populair. Vakanties naar Azië zijn in opkomst en ook treinreizen overal ter wereld zijn in trek. Bedenk het maar en het is wel te vinden op de Vakantiebeurs Oost.” Naast steeds meer goed georganiseerde sportreizen voor de  Formule1 en marathons, is het toenemende aantal boekingen van zeecruises opmerkelijk te noemen. Waren die vroeger slechts voor de meer bemiddelde vakantievierder weggelegd, vandaag de dag zijn cruises voor een breed publiek betaalbaar. ,,Ook als reisadviseuses staan wij soms versteld van prijzen van compleet verzorgde cruises. En ze zijn van hoge kwaliteit. Er lijkt zich een nieuwe trend mee aan te dienen. En uiteraard zijn ook aanbieders van cruises op de vakantiebeurs aanwezig.” De website www.vakantiebeursoost.nl geeft uitgebreid weer welke deelnemers op zondag 15 december allemaal aanwezig zijn. ,,We hebben echt een heel breed aanbod voor iedere denkbare vakantiewens”, verzekert Monique in het Veld. ,,Standhouders nemen de tijd om goed te informeren. Van 11.00 tot 17.00 staan zij klaar om bezoekers te woord te staan.” Parkeren (gratis) is mogelijk in de directe omgeving  en ook de entree is gratis. Hangar 10 is te vinden aan de Vliegveldweg 15 in Enschede.