12:01 Haaksbergen - aangepast om 12:12

Deze zomer geen  avondfietsvierdaagse

Te weinig vrijwilligers 

HAAKSBERGEN – De avondfietsvierdaagse in Haaksbergen gaat dit jaar niet door. Er is een tekort aan vrijwilligers. Voorzitter Han Ditzel van de organiserende HTFC vreest dat er ook de komende jaren geen avondfietsvierdaagse georganiseerd kan worden. 

“Het was jarenlang een vaste waarde op de kalender van Haaksbergen: de avondfietsvierdaagse. Nadat het evenement vanwege corona de afgelopen twee jaar niet kon worden gehouden, zou het er dit jaar eindelijk weer van komen. Maar ook deze zomer moet fietsminnend Haaksbergen het zonder doen. Reden: het lukt niet om voldoende vrijwilligers op de been te krijgen. Ook de komende jaren is er waarschijnlijk geen avondfietsvierdaagse”, laat Ditzel weten. 

De afgelopen 39 jaar is het evenement georganiseerd door leden van de Haaksbergse Toer- en Fietsclub HTFC. Hoewel het deelnemersaantal de afgelopen jaren terugliep, werden de goede organisatie en mooie fietsroutes nog steeds zeer gewaardeerd. Het bestuur en de werkgroep van HTFC hadden dan ook de intentie het evenement voor de veertigste keer te organiseren. Het is echter voor HTFC steeds moeilijker voldoende vrijwilligers te werven voor evenementen en activiteiten. “De verantwoording bij het organiseren van een dergelijk evenement wordt steeds groter en daarmee ook de druk voor de organisatie. Als er dan onvoldoende vrijwilligers in de organisatie willen deelnemen, rest niets anders dan het evenement af te gelasten. Aanwas van buiten HTFC is nodig om in de toekomst de avondfietsvierdaagse te kunnen blijven organiseren”, aldus Ditzel. Belangstellenden kunnen contact opnemen met de voorzitter van HTFC via voorzitter@htfc.nl.