12:00 Haaksbergen - aangepast om 10:53

Dick Bekkers: “Een schilderij kan je blij maken”

Colorful Weken en Open Huis

HAAKSBERGEN – Hij kreeg zijn eerste tekendoos toen hij 4 jaar was en dat zou zijn verdere leven bepalen. Dick Bekkers, geboren en getogen Haaksbergenaar, maakte van zijn hobby zijn professie. Hij werkte als designer in de textiel en bekwaamde zich als kunstschilder. In 2008 begon hij een schilderschool, met daarbij  een lijstenmakerij. In januari wordt hij 70 jaar. Maar achterover leunen is er voor hem nog lang niet bij: “Ik vind dit veel te leuk. Mijn werk is mijn hobby. Zo lang lichaam en geest dit toelaten zal ik het blijven doen.”

We spreken Dick Bekkers in zijn atelier in het pand ‘Spoorstraat 55’ . Het is een mooie plek maar het blijft worstelen met de ruimte, want zijn voorraad schilderijen is in de loop der jaren opgelopen tot zeker 400 doeken. “Mijn kinderen hebben al gezegd: Pa, wat moeten wij daarmee wanneer jij er niet meer bent?! Ik hoop natuurlijk dat dit nog lang niet zal gebeuren, maar het heeft mij wel aan het denken gezet. Kijk, ik schilder met mijn leerlingen mee, dus er komen elk seizoen wel een stuk of 35 werken bij. Daarom heb ik nu besloten om een grote SALE te gaan houden. Vanaf zaterdag 26 november tot aan het kerstweekend zijn het bij mij de ‘Colorful Weken’. In de Colorful Weken bied ik veel van mijn schilderijen aan voor een speciale prijs van 100 en 200 euro. Dat is een kwart tot een derde van wat ze normaal zouden kosten. Op de overige doeken uit mijn collectie geef ik een korting van 20%. Zo kunnen ook mensen met een smallere beurs een mooi schilderij bemachtigen, op doek en in acrylverf. Ook aquarellen van zijn hand, in soms krachtige, soms tere kleuren zijn er te koop. Een schilderij aan de muur moet je blij kunnen maken. En daarnaast is elk exemplaar uniek, want daar is er maar één van.”

Ook wie niet iets wil kopen, kan altijd binnenlopen om een kijkje te nemen in de galerie. Zondag 11 december houdt Dick Bekkers in zijn atelier Open Huis. Van 11.30 tot 16 uur zijn er een 8-tal cursisten aan het werk die graag over hun schilderhobby willen vertellen.

Tijdens de Colorful Weken van zaterdag 26 november tot het kerstweekend biedt Dick Bekkers zijn schilderijen aan voor 100 en 200 euro. De galerie is geopend op dinsdag t/m donderdag tot 14 uur, op zaterdag en tijdens koopzondagen tot 16 uur.