12:51 Haaksbergen - aangepast om 12:55

‘Dit is dé oplossing als je niet van fitness houdt’!

Niek Tunderman, eigenaar van Fit Fellows neemt Corpus Milon Haaksbergen over

HAAKSBERGEN – Met de overname in Haaksbergen heeft Niek, naast zijn andere locatie gevestigd in Apeldoorn, een mooie uitbreiding gevonden. Het principe blijft hetzelfde als Corpus Milon Haaksbergen altijd heeft aangeboden aan zijn leden. Een complete workout in maar 30 minuten per keer. Wel heeft de club een totale metaformose ondergaan en is er de nieuwste apparatuur aangeschaft.

‘We merken dat iedereen tegenwoordig druk is. ”Het is logisch dat veel mensen geen zin hebben om uren in de sportschool te staan”, aldus Niek Tunderman (38). ”Twee tot drie keer per week een half uur bij ons trainen, is genoeg om fit te blijven”, aldus Niek. Hij weet wat hij zegt. De eigenaar van Fit Fellows werkt al meer dan vijftien jaar in de fitnesswereld en opent nu, naast zijn vestiging in Apeldoorn nu zijn tweede club.

Je hele lichaam trainen in 30 minuten
Fit Fellows is volgens hem dé oplossing in de drukke tijd van nu. Hier train je in een half uur je hele lichaam door middel van het unieke ‘bio-circuit’. Dat betekent dat je in dertig minuten zes kracht- en twee cardiotoestellen afgaat. Je traint je rug, schouders, borst en benen. ”Wij trainen alleen de grote spiergroepen want daar vindt de grootste verbranding plaats.” Je kunt op afspraak maar ook zonder afspraak en wanneer je maar wilt komen trainen. ”Omdat je maar kort op een toestel zit, hoef je nooit lang te wachten.” 

Zo werkt het
De apparaten staan op veilige afstand in een ronde. Je begint met 3.15 minuut op een cardiotoestel en daarna 45 seconden op alle zes de krachttoestellen. Dat rondje maak je twee keer. ”Het is dertig minuten flink aan de bak: high intensity. De fitcoaches zorgen ervoor dat iedereen gemotiveerd blijft”, aldus Niek.”De training is individueel en je maakt het hier zo zwaar als je zelf wilt.”

Nooit meer stuntelen op de fitnessapparaten
Een ander voordeel van fitnessen bij Fit Fellows: je hoeft nergens over na te denken. Dat komt omdat Fit Fellows werkt met de allernieuwste apparaten van Technoygym, een A-merk in fitnessland. ” De Fit Fellows app of polsbandje zorgt ervoor dat jij alle instellingen – van het gewicht tot de zadelhoogte van de apparaten- maar één keer hoeft in te stellen. De app onthoudt alles dus na de eerste keer heb je daar geen werk meer mee en stellen de machines zich altijd automatisch voor je in. Het maakt het trainen een stuk makkelijker en veiliger. Natuurlijk kijken de fitcoaches mee, zodat je zeker weet dat alles goed ingesteld wordt.

Het meest unieke aan de apparaten is dat je het gewicht dat je wegdrukt en tegenhoudt los van elkaar kunt instellen. ”Als je bijvoorbeeld 20 kilo wegdrukt, kunnen we instellen dat het terugkomt met 30 of 35 kilo. Hierdoor haal je het maximale uit je training.” Volgens Niek kunnen je spieren veel meer tegenhouden dan dat ze weg kunnen drukken. 

Samen doelen opstellen
Doordat er maximaal twaalf mensen tegelijk aan het trainen zijn, heeft Niek alle tijd voor zijn leden. ”Alles mag hier, en niks moet. Dus als je gewoon lekker wilt bewegen, kan dat. Maar we kunnen ook samen doelen opstellen. Op basis van doelen als spierkracht opbouwen of afvallen stel ik in hoeveel jij wegdrukt en tegenhoudt. Eén keer in de vier weken plannen we dan een meetmoment in om alle resultaten te monitoren.”

Hier is geen harde muziek en felle lichten. De sfeer is heel gemoedelijk

De sfeer bij Fit Fellows? Die is gemoedelijk. ”Hier vind je geen felle lichten en harde muziek. We zijn heel toegankelijk: er zijn geen toegangspoortjes, de deur staat altijd open.  De voorzieningen zijn wel exclusief. Er zijn geen grote kleedkamers maar er zijn omkleedruimtes met privé douches.” Tussendoor is er weinig tijd voor social talk, maar dat maakt Niek goed met zijn koffietafel waar je na jouw training uit kunt rusten en bij kunt kletsen. ”Koffie en thee zijn inbegrepen bij het lidmaatschap.”

Iedereen kan het
”Deze manier van trainen is geschikt voor iedereen. Wij hebben een startprogramma zodat je aan de manier van trainen kunt wennen. Met de overname van Corpus zijn alle huidige leden nu ingesteld op de nieuwe apparatuur. ‘Iedereen is super enthousiast en dit geeft ons veel energie!’ geeft Niek aan.

Vier weken tevredenheidsgarantie
Je sport onbeperkt al bij Fit Fellows vanaf € 55,- per vier weken.
Wil jij Fit Fellows proberen? Schrijf je dan nu in voor de gratis proeftraining. Wacht niet te lang met inschrijven, want Fit Fellows heeft een speciale deal. Als je lid wordt voor 10 juli, dan ontvang je bij inschrijving de eerste vier weken tevredenheidsgarantie!