13:44 Haaksbergen - aangepast om 13:45

Doek boven zandbak kinderboerderij Scholtenhagen

HAAKSBERGEN – Boven de zandbak bij de kinderboerderij/ op het Scholtenhagen hangt sinds kort een groot doek. Dat zorgt voor schaduw als kinderen bij zonneschijn in de zandbak spelen. Het doek kon aangeschaft worden dankzij een boek van Frank Elsweier.

Opbrengst boek Frank Elsweier naar goed doel

Hij heeft namelijk een prentenboek over de belasting gemaakt. ‘Aureli enhet toverboek’ heet het boek en de subtitel is ‘de wondere wereld van belastingen’. Elsweier wilde de opbrengst aan een goed doel doneren. “Ik woon nu in Köln, maar ik kom van oorsprong uit Haaksbergen. Mijn familie woont hier en ik heb jarenlang bij HSC’21 gevoetbald”, zegt hij. Elsweier houdt zich in zijn dagelijks leven bezig met allerlei belastingvraagstukken. Dat doet hij met zijn ‘toverboek’ (het wetboek) binnen handbereik. “Het leek mij leuk een kinderboek te maken over belastingen. Dat idee is ontstaan door mijn dochters. Zij vroegen zich regelmatig af wat ik toch de hele dag doe.” Met het prentenboek wil Elsweier kinderen op een speelse wijze introduceren in de wereld van belastingen. “Dit is een manier om belasting leuk te maken voor kinderen. Vergelijk het maar met het boek ‘André het astronautje’ Dat is bedacht door de astronaut André Kuipers.” In het prentenboek van Elsweier komen allerlei aspecten over belastingen aan bod. “Van de Panama-papers tot hondenbelasting. Ook komt er een vrouw voor in het verhaal. Zij heet Fisca.” Zij fungeert in het boek als de belastingdienst, die alle belastingen moet innen. “Het is een lopend verhaal van dertig pagina’s met diverse tekeningen.” Van ‘Aureli en het toverboek’ is al een derde druk uitgebracht. “Inmiddels zijn er 3.000 boeken verkocht.
Ik heb bij de totstandkoming ook gezegd dat ik er niets aan hoef te verdienen. Het is
mooier om goede doelen in Haaksbergen te ondersteunen. Ik heb gekozen voor Ontmoetingspark De Greune en het Scholten-hagen. Op het Scholtenhagen is dus pasgeleden het doek aangeschaft voor de kinderboerderij. Dat idee ondersteun ik van harte.” ‘Aureli en het toverboek’ kost 14,95 euro en is te koop via onder meer bol.com en robkappert.nl