02 okt - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 10:59

Doek valt voor boerendansers Vrouwen van Nu

Waardig slotakkoord voor 58-jarige boerendansgroep

HAAKSBERGEN – Het hing al langer in de lucht, maar ja, ze hadden het nog zó gezellig met elkaar. Tot haar eigen spijt gaat de Boerendansgroep Vrouwen van Nu haar 60-jarig jubileum niet halen. Onlangs hebben de vrouwen definitief besloten de stekker eruit te trekken. De jaren en de ongemakjes gaan té veel tellen. “Jammer, maar geen drama. We kijken terug op heel veel mooie jaren!”

Het merendeel van de boerendansers is 80-plus. Geen wonder dat het ze moeite kost om de beentjes in de lucht te gooien. Het lukt amper om voor een optreden genoeg dansparen op de vloer te krijgen. “Verder ‘huppelen’ is geen optie. We willen voorkomen dat we móeten stoppen omdat niemand ons meer wil. Nu houden we de eer aan onszelf.”

Streekeigen cultuur

Het begon eind 1961 met oefenen voor een eenmalig optreden tijdens het 10-jarig bestaan van de Nederlandse Bond van Plattelandsvrouwen afdeling Haaksbergen, tegenwoordig Vrouwen van Nu. Dat smaakte naar meer. En dus werd een échte Twentse boerendansgroep opgericht. Voor de gezelligheid, maar ook om de streekeigen cultuur in stand te houden.

Slotakkoord

Heel wat spullen als klompen, petten, boerenkielen en jurken zijn inmiddels verkocht. Met de opbrengst ervan breien de vrouwen een mooi slotakkoord aan bijna zestig jaar dansplezier.

Binnenkort hebben ze met de hele club een etentje bij Partyrestaurant Evers. En zaterdagmiddag 28 december zitten ze met z’n allen in theater De Kappen bij ‘Wie kapt d’r (bienoa) met’ van ’t Noll’nkoor.