13:32 Haaksbergen - aangepast om 11:35

Domijn start bouw op ’t Kempke: duurzame, groene buurt in de maak

De corporatie levert de buurt met 40 sociale huurwoningen naar verwachting voor eind ‘23 op

HAAKSBERGEN – Vanaf deze week start de bouw van 40 duurzame en betaalbare sociale huurwoningen aan ’t Kempke in Haaksbergen. In opdracht van Domijn start Hodes met het plaatsen van 20 appartementen, die kant-en-klaar uit de fabriek komen. In de week van 1 mei start Trebbe vervolgens met de bouw van 20 beneden- en bovenwoningen. De bouw werd om verschillende redenen vertraagd, zoals de stijgende bouwkosten en langere wachttijden voor nutsvoorzieningen. Maar nu de start is gemaakt, verwacht de corporatie voor eind 2023 de nieuwe, duurzame en groene buurt af te ronden.

Domijn bouwt 40 duurzame, betaalbare woningen voor 1- en 2-persoonshuishoudens
Daarmee geeft de corporatie een antwoord op de vraag naar woningen voor kleinere huishoudens. De woningen zijn niet alleen compact en betaalbaar, maar ook duurzaam. Rob van de Keuken, projectleider bij Domijn vertelt: “Duurzaam wonen en leven is steeds belangrijker. Aan de ene kant om het klimaat te sparen. Maar met de stijgende energieprijzen, is het voor onze huurders ontzettend belangrijk om de energierekening zo laag mogelijk te houden. Daar dragen we aan bij door in en op de woning slim om te gaan met energie.” Alle woningen op ’t Kempke zijn straks volledig elektrisch. Door zonnepanelen en een warmtepomp te combineren, zijn de woningen zeer energiezuinig. Dat is goed voor het milieu én de energierekening.

’t Kempke wordt een duurzame, groene buurt
Een ruim opgezette omgeving met veel groen in de straat. Dat is wat je ziet als je straks over ’t Kempke loopt. Het groen zorgt er niet alleen voor dat het een fijne plek is om te wonen. Het voorkomt ook hittestress in de warme zomers die we tegenwoordig kennen. En houdt regenwater vast, om zo droogte tegen te gaan.

Hodes plaatst 20 appartementen verdeeld over 2 complexen
Zowel de manier van bouwen als de materialen zijn zo duurzaam mogelijk. De houtskeletbouw appartementen komen kant-en-klaar uit de fabriek van de bouwer. Én de bouw is snel: naar verwachting worden de appartementen nog vóór de zomer opgeleverd. In de complexen zijn zowel appartementen met 1 als met 2 woonlagen te vinden. Beide typen hebben een oppervlakte van zo’n 65 m2. En ieder appartement heeft 2 slaapkamers, een buitenruimte en een eigen berging in het gebouw.

Trebbe bouwt 20 beneden- en bovenwoningen verdeeld over 2 blokken
De basis van deze woningen wordt zo veel mogelijk opgebouwd uit kant-en-klare onderdelen. De buitengevel wordt nog traditioneel gemetseld. De oplevering van de beneden- en bovenwoningen is naar verwachting nog dit jaar, voor de kerst. De benedenwoningen hebben een oppervlak van ongeveer 55 m2. Deze woningen hebben 1 slaapkamer, een voor- en achtertuin en een berging achter het huis. De bovenwoningen zijn ongeveer 80 m2. En hebben 2 verdiepingen, een dakterras, een slaap- en hobbykamer en een buitenberging op de begane grond. 11 Bewoners keren terug naar een woning op ’t Kempke 7 daarvan vinden hun nieuwe thuis in één van de appartementen. En 4 huishoudens kozen voor één van de beneden- of bovenwoningen. De overige woningen biedt Domijn aan via WoningHuren.nl: de appartementen staan op dit moment online. Geïnteresseerden kunnen tot en met 25 april reageren. Voor de beneden- en bovenwoningen is de datum waarop ze aangeboden worden op WoningHuren.nl nog niet bekend. Geïnteresseerden kunnen het beste het aanbod op deze website in de gaten houden. Woningzoekenden uit Haaksbergen krijgen voorrang als zij reageren op één van de woningen aan ’t Kempke. Het gaat om woningen voor 1- of 2-persoonshuishoudens.

Goed om te weten: op de nieuwe website WoningHuren.nl is het aanbod van 13 corporaties uit de regio te vinden. Ook dat van Domijn. Op deze website is het mogelijk om tipberichten voor woonwensen in te stellen.