15:26 Haaksbergen - aangepast om 15:26

Dorpswandeling door Haaksbergen

HAAKSBERGEN – Ook dit jaar organiseert de Historische Kring Haaksbergen rondleidingen door het dorp onder leiding van een gids. Deze wandelingen worden gehouden op de 2e woensdag van de maanden juni, juli en augustus.

Op woensdag 8 juni a.s. staat de eerste dorpswandeling van dit zomerseizoen 2022 gepland. Een wandeling door het centrum van Haaksbergen. Het dorp heeft haar eigen geschiedenis en is erg dynamisch, vandaar haar naam “Ster in Twente”. Veraf en toch dichtbij.

Al lopende door het dorp ontdekt de wandelaar het culturele verleden van deze markeplaats. Tijdens de rondgang, onder leiding van een gids, proeft men het traditionele verleden maar ook het boeiende heden. Historische verhalen over huizen, kerken, straten, beelden, enz. komen zeker aan de orde. Iedereen is uitgenodigd voor deze ontdekkingstocht. Aanmelden vooraf is niet nodig. De start is bij het Historische Centrum, Markt 3. Als u wenst deel te nemen aan deze wandeling wordt u verzocht om 19.00 u. aanwezig te zijn. De tocht duurt ongeveer 2 uur en we zijn dus rond 21.00 u. weer terug bij het startpunt. Kosten zijn er niet verbonden aan deze wandeling, maar een kleine bijdrage voor het werk van de Historische Kring is natuurlijk altijd welkom.

Naast deze avondwandelingen is het ook mogelijk om op andere dagen met een groep een dorpswandeling onder begeleiding van een gids te volgen. Misschien is dit een goed idee voor de organisatoren van buurtfeesten, familiedagen, teamuitjes, personeelsbijeenkomsten, reunies, enz. Het is dan wel noodzakelijk vooraf dit te vast te leggen. Hieraan zijn wel kosten verbonden, we vragen dan € 2,50 p.p. met een minimale groepsgrootte van 10 personen. U kunt voor het bespreken contact opnemen met de coördinator van deze dorpswandelingen: Wim Oltwater, Tel: 053-4786530 of 06-22422377. Maar het liefst per email.w.oltwater@kpnmail.nl