15 jul - 11:06 Haaksbergen - aangepast om 11:06

Dorpswandeling door Haaksbergen

HAAKSBERGEN – Bent u al eens op de begraafplaats aan de Spoorstraat geweest? Kent U de geschiedenis van de dorpsbrand in 1851? Waarom zitten er 2 deuren aan het Lijkenhuisje op de begraafplaats aan de Enschedesestraat? Antwoorden op deze vragen en nog meer wetenswaardigheden over ons mooie dorp krijgt u tijdens de rondleiding op 17 juli a.s.

De Historische Kring Haaksbergen houdt op woensdag 17 juli de 2e dorpswandeling in dit zomerseizoen 2019. Een wandeling door het centrum van Haaksbergen. Het dorp heeft haar eigen geschiedenis en is erg dynamisch, vandaar haar naam “Ster in Twente”. Veraf en toch dichtbij.

Al lopende door het dorp ontdekt de wandelaar het culturele verleden van deze markeplaats. Tijdens de rondgang, onder leiding van een gids, proeft men het traditionele verleden maar ook het boeiende heden. Historische verhalen over huizen, kerken, straten, beelden, enz. komen zeker aan de orde. Het is ook mogelijk een bezoek te brengen aan de particuliere begraafplaats aan de Spoorstraat. Deze is in het voorjaar van 2013 gerenoveerd en voorzien van een nieuwe muur. Iedereen is uitgenodigd voor deze gratis ontdekkingstocht. Aanmelden vooraf is niet nodig. De start is bij het Historische Centrum, Markt 3. Als u wenst deel te nemen aan deze wandeling wordt u verzocht om 19.00 u. aanwezig te zijn. De tocht duurt ongeveer 2 uur en we zijn dus rond 21.00 u. weer terug bij het startpunt.

Ook in de maand augustus houden we op de 3e woensdag (21augustus) nog zo’n gratis rondleiding.

Naast deze avondwandelingen is het ook mogelijk om op andere dagen met een groep een dorpswandeling onder begeleiding van een gids te volgen. Misschien is dit een goed idee voor de organisatoren van buurtfeesten, familiedagen, teamuitjes, personeelsbijeenkomsten, reunies, enz. Het is dan wel noodzakelijk vooraf dit te vast te leggen. Hieraan zijn wel kosten verbonden, we vragen dan € 2,50 p.p. U kunt voor het bespreken contact opnemen met de coördinator van deze dorpswandelingen :

Wim Oltwater Tel: 06-22422377. Maar het liefst per email. w.oltwater@kpnmail.nl