18:59 Haaksbergen - aangepast om 14:00

Drie dagen feest in Buurse

BUURSE – Buurse viert komend weekeinde feest. De Buurser Volksfeesten staan op het programma. Vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 augustus is er van alles te beleven op het feestterrein aan de Alsteedse-weg. “Na weken van voorbereiding door tal van vrijwilligers is het eindelijk zover. Van spelletjes voor de kinderen tot de trekkertrek. En van gezellige Oostenrijkse muziek tot Top 40 muziek.

Er zijn veel activiteiten”, laat de organisatie weten. Vrijdag is het Jubileumfeest en Wiensfest. “Het feestweekend trappen we vrijdag af met een gezellige jubileumavond. Vanaf 17 uur kan jong en oud genieten van datgene wat de lokale horeca te bieden heeft.

Ook staat de vrijdag al jaren in het teken van Wiesnfest. De Tiroler kleding gaat bij Buursenaren en omstreken uit de kast.” Op zaterdag beginnen de jonge Buursenaren met een optocht en spelletjes. Na afloop daarvan begint het vogelschieten. Daar kan zowel jong als oud aan meedoen. Wanneer het koningspaar bekend is, begint de zeepkistenrace. Dit jaar de eerste editie. “Verschillende coureurs zijn er al weken druk mee”, weet de organisatie. De zaterdagavond begint met een tractorpulling en eindigt in de feesttent.

Optredens zijn er van onder meer Outsiders, Harry More en Chris Deluxe. Ook de derde dag staat bol van de activiteiten.
“Zondag beginnen we met de oldtimerrit.” Ook is er weer tractorpulling. Het slotstuk van de Buurser Volksfeesten begint om 16 uur. “We sluiten het feestweekend knallend af met Hike, DJ Jan Smit, VCB en de Repelbanner.”