17 apr - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 10:15

Een interessant verleden en een mooie, moderne toekomst

Tennis Club Haaksbergen

HAAKSBERGEN – Verscholen tussen het groen op park Scholtenhagen ligt het mooie tennispark van Tennis Club Haaksbergen (TCH). Een prachtige groene omgeving met veel sportiviteit waar de tennisbanen er optimaal bij liggen dankzij de vrijwilligers. Het grote houten clubgebouw ademt veel sfeer en het terras is erg gezellig vanwege de centrale plek tussen de banen in. Kwaliteit en gezelligheid is waar Tennis Club Haaksbergen voor staat!

Het park Scholtenhagen werd in 1886 door de Haaksbergse textielbaron Willem Hendrik Jordaan gekocht. Zijn doel voor het park was: “het vestigen van een gelegenheid voor de ingezeten van de gemeente Haaksbergen tot ontspanning…” Al rond 1900 werd er op het park getennist bij tennisclub Transvalia. Vanaf 1920 werden er met behoud van landschappelijke waarden steeds meer sportverenigingen opgericht zoals HSC’21 in 1921. Tennis Club Haaksbergen werd in 1947 opgericht vanuit een fusie tussen Transvalia en R.K. Tennisclub “Pluk M”. Sindsdien is de club flink gegroeid en groeide ook het aantal gravelbanen van 1 naar 6.

Bij Tennis Club Haaksbergen staat sportieve kwaliteit voorop. Een groot nadeel van oude gravel banen is dat er maar een beperkt deel van het jaar op gespeeld kan worden. In 2010 besloot TCH dan ook om alle banen te vervangen voor zogenoemde All Weather Provision kunstgravel banen waar het hele jaar door op gespeeld kan worden. Het blijkt dat veel mensen het liefst in de frisse buitenlucht sporten want bij TCH wordt het hele jaar door lekker buiten getennist.

Voor aankomend jaar staat de overgang naar LED-baanverlichting op de planning om de kwaliteit van ons park wederom te verbeteren. Ook wordt er hard gewerkt aan het mogelijk maken van opwekken van duurzame energie middels zonnepanelen.

Wil jij ontdekken hoe leuk tennis is en kennismaken met TCH? Kom dan naar de Open Dag van TCH op zaterdag 20 april aanstaande van 11.00-13.00u. Je tennist bij TCH in 2019 al voor € 1 per week. Graag tot ziens op ons mooie tennispark!