06 nov - 10:50 Haaksbergen - aangepast om 10:50

Een kort sportverslag uit de wijk De Pas

HAAKSBERGEN – Inmiddels is de derde straatvoetbal wedstrijd gespeeld. Deze keer was de Karel Doormanstraat tegen de Banckertstraat aan zet. Dit werd een doelpuntenrijk duel dat eindigde in een 8-6 overwinning voor de Banckertstraat.

Doordat er wat jongens niet kwamen opdagen werd het 3 tegen 3 voetbal. Er moet wel vermeld worden dat de Banckertstraat flinke versterking had uit omliggende straten. Zelf hadden ze maar één speler. Doordat je 3 tegen 3 speelt is er op het veld meer ruimte om te spelen, vandaar die vele doelpunten. In de rust werd er chocolademelk en limonade geschonken, waar gretig gebruik van werd gemaakt. Na de 8-2 ruststand kwam Karel Doormanstraat toch nog redelijk terug door nog 4 keer te scoren, wat veldspel betreft waren ze echt niet minder. De volgende wedstrijd staat gepland op 6 november, dan gaat de strijd tussen Van Wassenaerstraat tegen Van Kinsbergenstraat, ook weer om 14.00 uur. Dit alles onder leiding van Gerrit Winters.

Wat betreft het jeu-de-boules; aan het Raapad is op de baan een nieuwe laag aangebracht. Hier wordt op vrijdagmorgen gespeeld. Dit gebeurt onder deskundige leiding van de familie Auteri, die daar tevens de baan verzorgen. En zo moeten we proberen om de banen die in Haaksbergen liggen optimaal te gaan gebruiken. Bij het Saalmerink liggen bijvoorbeeld 6 à 7 banen en daar wordt iedere zondagmorgen lekker gespeeld, door meerdere personen uit Haaksbergen en omgeving.