13 jun - 13:43 Haaksbergen - aangepast om 11:44

Een waterontharder heeft veel voordelen

Badkamer Sensatie:

HAAKSBERGEN – Wist je dat kraanwater drinken niet alleen milieu vriendelijk is maar ook nog eens voordelen heeft voor je gezondheid? 

Het drinken van kraanwater en gebruik van een herbruikbare fles helpt plastic afval te verminderen. Ons kraanwater is van een enorm hoge kwaliteit, daar hoef je echt geen flessen water voor te kopen. In ons Nederlandse water zit kalk, de gemiddelde waterhardheid is 8°dH.  Hoe hoger de °dH hoe meer kalk er in het water zit. Kalk zie je terug als witte aanslag aan kranen, de douchekop en huishoudelijke apparaten. Met een waterontharder is dat verleden tijd, de installatie is compact en wordt vaak in de meterkast of kruipruimte geplaatst, onder-houd heeft het nauwelijks nodig, jaarlijks verbruikt u ongeveer een zak zout voor de automatische spoeling van de installatie.  Een zak zout kost ongeveer 12,- .

De temperaturen zijn nu aangenaam, we staan aan de vooravond van de hopelijk mooie zomer met aangename temperaturen en de CV ketel lijkt nu niet zo belangrijk. Maar als over een paar maanden de buitentemperatuur naar beneden gaat, kunt het zien aankomen, storingen, uitval en lange wachttijden voor vervanging. Wacht dus niet te lang met een nieuwe CV-ketel. De huidige generatie ketels gaat veel zuiniger om met gas dan ketels van 10 jaar en ouder. U bespaart er dus ook veel kostbare kuub’s gas mee. Maar de hybride CV ketel is natuurlijk ook een optie, die werkt samen met uw huidige CV ketel en is zuinig in verbruik. Heeft u er al eens over nagedacht om een Airco te nemen? Waarschijnlijk vorig jaar nog op die warme dag. Met een airco kunt u koelen en verwarmen en dat doet zo’n systeem uiterst efficient.