16:47 Haaksbergen - aangepast om 16:47

Eerste bewoners terug op ‘nieuwe’ Kempke

HAAKSBERGEN – Met de oplevering van 20 kant-en-klare appartementen op ’t Kempke rondt Domijn de eerste fase af naar een ruime en groene buurt. ,,Het wordt hier hartstikke mooi”, weet Saskia zeker. Ze is dagelijks bij haar moeder Carla (69) die reikhalzend uitkeek naar het moment dat ze de sleutel in ontvangst mocht nemen en haar nieuwe woning kon betrekken. ,,Ze heeft tot het einde toe altijd met plezier op het oude Kempke gewoond, hier aan de overkant naast de kerk en is helemaal blij met haar nieuwe appartement op deze plek.”

De ruwe houtskeletbouw bestaat uit twee appartementencomplexen en telt 20 betaalbare woningen, geschikt voor één en tweepersoons huishoudens. Beide gebouwen kennen overigens een deels dubbele woonlaag. ,,Het zijn echt hartstikke leuke woningen”, klinkt Saskia enthousiast. ,,Mijn moeder gaat het hier wel vinden. Dat weet ik zeker.
Ze heeft tijdelijk in een andere woning hier op ’t Kempke gewoond en dat duurder wel wat lang. Maar verder was en is het allemaal goed voor haar geregeld door Domijn.”

Net als Carla keren nog eens 10 bewoners terug naar een woning op ’t Kempke, waarvan er nu 7 een in één van de twee appartementengebouwen zijn komen wonen. De overige woningen bood Domijn aan via WoningHuren.nl en zijn inmiddels verhuurd. Woningzoekenden uit Haaksbergen kregen voorrang bij het toewijzen van de woningen aan ’t Kempke. ,,De nieuwe bewoners wonen en leven straks op een duurzame en energiezuinige manier: de woningen zijn volledig elektrisch en zeer energiezuinig”, laat Domijn weten.De nieuwe appartementen op ’t Kempke zijn opgeleverd door Domijn. Foto’s André Scheffers