11:25 Haaksbergen - aangepast om 13:28

Eerste Medewerkers Mooie Dag van Livio geslaagd!

HAAKSBERGEN – Een nieuwe functie, een nieuwe opleiding en sinds deze maand een diploma in the pocket!
Een aantal medewerkers van Livio begon in 2019 aan een nieuwe uitdaging in de zorg als Medewerker Mooie Dag.
Een nieuwe functie waarin zij samen met het multidisciplinaire team zorgen voor een mooie dag voor cliënten.
Maar er was ook een ‘mooie dag’ voor de-ze cursisten. Zij mochten als eerste ‘Medewerkers Mooie Dag’ hun diploma in ontvangst nemen.

Medewerker Mooie Dag is ontstaan vanuit het kwaliteitskader verpleeghuiszorg. ,,Samen met de zorgteams is gekeken naar hoe we de visie van Livio nog beter tot uitvoering konden brengen”, laten ze bij Livio weten. ,,Het resultaat: meer onder-steuning voor de teams en nog meer aandacht voor leefplezier van cliënten.
Dit resulteerde in deze nieuwe functie voornamelijk gericht op welzijn en welbevinden.
Met meer dan 600 reacties bleek de vacature erg populair. Begin 2019 zijn de eerste medewerkers mooie dag gestart.”
In het begin was het even zoeken naar de juiste rol voor de Medewerker Mooie Dag binnen de organisatie, maar de toege-voegde waarde wordt steeds meer merk-baar.

,,Naast dat er gewerkt wordt vanuit het hart, intuïtie en gedrevenheid, kunnen we daar nu het professioneel handelen aan toevoegen”, legt coördinator Marcel Smit ‘Medewerker Mooie Dag’ uit. ,,Een mooi resultaat van de opleiding. Alle medewerkers van Livio zetten zich allemaal in om de cliënt een mooie dag te bezorgen, en met de Medewerker Mooie Dag erbij lukt dat nog beter.”

Opleiding op Maat
Voor de functie is een vooropleiding in de zorg niet verplicht. Maar om medewerkers wel de juiste kennis en ondersteuning te bieden is in samenwerking met het ROC van Twente, Graafschap College, Gemeente Enschede en collega zorg-organisaties in Enschede, een speciale opleiding samengesteld.
,,Eind september 2019 zijn de eerste vier groepen gestart met deze nieuwe opleiding”, vertelt Bianca te Rietmole, Praktijkopleider bij de Livio Academie.
,,Een gepersonaliseerde leerroute waarin iedere Medewerker Mooie Dag zijn eigen weg en tempo kan bepalen. In het begin was dit voor hen wel even wennen. Van klassikaal les krijgen naar zelf invulling geven aan jouw persoonlijke leerplan. Erg mooi natuurlijk, maar niet altijd even makkelijk.
Helemaal toen het coronavirus ervoor zorgde dat fysieke bijeenkomsten niet meer mogelijk waren en contact voornamelijk digitaal moest plaatsvinden.
Ze hebben dit allemaal erg goed opgepakt en hun allerbeste beentje voorgezet. Via deze weg willen we alle partners bedanken voor de samenwerking en natuurlijk alle Medewerkers Mooie Dag en andere studenten feliciteren met hun diploma.”
Voor de studenten van het Graafschap College zal de diploma-uitreiking overigens na de vakantie plaatsvinden.