12:00 Haaksbergen - aangepast om 12:38

Eerstelijnszorgverleners staan voor u klaar  

HAAKSBERGEN – De corona maatregelen vragen veel van u en van de zorgverleners. We doen onze uiterste best om u zo goed mogelijk te helpen. Dat kan nu niet altijd op de praktijk of in de spreekkamer. Daarom zoeken wij naar goede alternatieven. Het kan zijn dat uw afspraak telefonisch wordt gedaan. Houdt u er rekening mee dat het ziekenhuis en eerstelijnszorgverleners vaak bellen met een anoniem nummer. Nieuw is beeldbellen met FaceTalk. Hiermee kunnen patiënt en zorgverlener elkaar zien én spreken, net als in de spreekkamer. Dit werkt heel goed en eenvoudig. Download alvast de FaceTalk app op uw tablet of smartphone zodat we met u kunnen beeldbellen als dat nodig is. Voor een hulpvraag waarvan u denkt dat deze niet kan wachten, kunt u bellen met de praktijk van uw zorgverlener. Samen zorgen wij, in deze bijzondere situatie, zo goed mogelijk voor u.

Het is met de nieuwe corona maatregelen niet altijd nodig of wenselijk dat u naar de praktijk komt. Wij bieden diverse alternatieven. Bij de huisarts kunt bijvoorbeeld digitaal een vraag stellen (e-consult) via MijnGezondheid.net. Op www.thuisarts.nl vindt u alle informatie over corona en andere gezondheidsproblemen. En wij kunnen u bijvoorbeeld een instructie video sturen. Met uw zorgverlener kunt u bespreken hoe de zorg aan u kan worden verleend. Kijk ook op de website van de praktijk, deze bevat vaak veel informatie. Nieuw is beeldbellen met de gratis FaceTalk app. Dit is een beveiligde app. Uw zorgverlener kan de app gebruiken als het belangrijk is elkaar niet alleen te spreken maar ook te zien. Denk bijvoorbeeld aan instructies van uw fysiotherapeut bij de uitleg van een oefeningen, de wondverpleegkundige die wil zien hoe het met een wond gaat, of de huisarts die wil zien hoe ziek u bent. Soms is het niet perse noodzakelijk, maar wel prettig ook beeld te hebben, zoals bijvoorbeeld bij een gesprek met de POH GGZ, psycholoog of maatschappelijk werk. Download FaceTalk alvast op uw smartphone of tablet. Dan bent u klaar voor gebruik. U vindt de App in de Appstore van uw telefoon of tablet. Kunt u deze niet vinden kunt u ook deze link gebruiken:

Link voor apple: https://apps.apple.com/nl/app/facetalk/id1178990857

Link voor android: https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.facetalk.mobile&hl=nl

Uw zorgverlener neemt het initiatief voor een beeldbel moment indien nodig. U krijgt dan een link voor een belafspraak of een code om in te voeren en direct te starten met beeldbellen. Met deze app verwachten wij u op afstand en toch dichtbij goede zorg te kunnen bieden. Wij zijn heel blij met alle hartverwarmende reacties en acties om ons te helpen aan mondkapjes en ander beschermend materiaal. Veel dank hiervoor!