29 sep - 16:58 Haaksbergen - aangepast om 10:12

Excursie Werk in Uitvoering Haaksbergerveen    

Zie hoe de aannemer te werk gaat

HAAKSBERGEN – De werkzaamheden in natuurgebied Haaksbergerveen zijn inmiddels weer in volle gang. Staatsbosbeheer is bezig met maatregelen om het prachtige hoogveengebied verder te verbeteren. Aannemer Baks is met onderaannemer Van Aalsburg aan de slag om de bosopslag van berken en grove den te verwijderen. Om dit van dichtbij te bekijken en inzicht te krijgen hoe het gebied er na inrichting uit komt te zien, organiseert Staatsbosbeheer op zaterdag 8 oktober in de ochtend een excursie.

Iedereen is van 9.00 – 11.00 uur welkom om aan te sluiten. Staatsbosbeheer en de aannemer geven aan de hand van kaart- en beeldmateriaal uitleg over het project en de werkzaamheden. Ook is er gelegenheid vragen te stellen. Boswachter Kees Jan Westra legt tijdens deze wandeling uit waarom deze werkzaamheden noodzakelijk zijn en hoe de nieuwe aanblik wordt doordat het landschap een meer open karakter krijgt. De aannemer vertelt meer over hoe zij te werk gaan en hoe er wordt omgegaan met de kwetsbare natuur. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via haaksbergerveen@staatsbosbeheer.nl. Daarbij geldt vol = vol.

Aanmelden excursie
Voor deelname aan de excursie met de boswachter kunt u zich aanmelden via haaksbergerveen@staatsbosbeheer.nl. Op de hoogte blijven? Meldt u dan aan via hetzelfde mailadres voor het ‘Bericht van boswachter’. Daarnaast bent u voor vragen en informatie elke woensdagochtend van 9.00 – 12.00 uur welkom tijdens onze inloopochtend in de werkschuur ‘Venneploes’ aan de Urkerweg 15 in Haaksbergen. Meer informatie over het project is terug te vinden op www.staatsbosbeheer.nl/haaksbergerveen.