14 sep - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 21:42

Expositie in het Saalmerink

HAAKSBERGEN – Tot eind oktober exposeert Truus Timmermans Schurink uit Rekken in het zorgcentrum. De in Haaksbergen geboren kunstenares toonde zo’n 10 jaar geleden ook al eens hier haar werk.

Zoals Truus zegt is haar leven rustiger geworden, je kijkt anders tegen de dingen aan en dat vind je terug in haar schilderkunst. Op dit moment is er een trend om weer de techniek van de oude meesters te ontdekken en met name de stillevens met Delfts blauw als decor, zoals Rembrandt die ook schilderde. De Franse schilderkunst spreekt haar ook erg aan, evenals het surrealisme. Dit vind je terug in een naar Claude Monet geschilderd doek, Vrouwen in de tuin. Kortom, mooie frisse kleuren in haar abstracte werken alsmede ook de geschilderde bloemen.

Ook Henny Rijkeboer, woonachtig in Haaksbergen exposeerde al eerder in het Saalmerink. Henny maakt houtsculpturen van diverse soorten houtstronken die hij tijdens zijn fietstochten in het bos of bouwputten ontdekt. Tijdens het snijden laat hij zich leiden door de natuurlijke vorm van het hout wat resulteert in abstracte maar ook gestileerde objecten. Een naam voor zijn kunstwerken laat hij graag over aan de verbeelding van de kijker.

Na diverse exposities in binnen en buitenland, is zijn kunst nu te bewonderen in de vitrines van het tehuis.

De expositie is te zien tijdens de openingsuren van het Saalmerink.