12:00 Haaksbergen - aangepast om 09:57

Expositie wedstrijd FotoRegionaal in Kunstzaal

HAAKSBERGEN – In de Kunstzaal van De Kappen is tot en met eind oktober een bijzondere foto-expositie te zien van zo’n twintig foto’s in series van vijf afbeeldingen op veelal eikenhouten plankjes.

Deze foto’s zijn door leden van de Twentse fotoclubs ingestuurd voor de jaarlijkse wedstrijd FotoRegionaal. Voor deze wedstijd dienen fotografen vijf foto’s in serie in te sturen, die een onderling verband tonen, een verhaal vertellen, een documentaire-achtige inhoud hebben of anderszins samenhang vertonen. ,,De foto’s hebben onlangs deel uitgemaakt van een expositie in de Zaagmolen in Delden, waar Fotobondcoördinator Hans Extercatte in het kader van het 250-jarig bestaan van de Zaagmolen een ruime foto-expositie had ingericht”, licht Henk Jalving van de Fotogroep Haaksbergen toe. Een secuur gemaakte selectie is hiervan nu te zien in de Kunstzaal in Haaksbergen.”

Ook de fotoseries van een vijftal leden van de Fotogroep Haaksbergen maken deel uit van de tentoonstelling. ,,De tentoonstelling is ingericht in samenwerking met Bart ten Bruggencate”, aldus Jalving.

Overigens is de fotobienale 2022 nog tot eind oktober te bezichtigen. Van de 180 foto’s her en der verspreid in het centrum van Haaksbergen zijn er inmiddels 120 verkocht. Het zijn foto’s van leden van de Fotogroep Haaksbergen die ze voor deze buitententoonstelling beschikbaar stelden.

Foto: Leden van de Fotogroep Haaksbergen bij het opbouwen van de Fotobiennale 2022 afgelopen voorjaar. De Fotogroep doet nu mee aan een wedstrijd FotoRegionaal in de Kunstzaal.υ