17 jul - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 14:00

Felicitaties voor Ben en Truus Brefeld

Rob Welten bezoekt diamanten paar

Op 26 juni 1959 beloofden Ben Brefeld (85) en Truus Kloppers (83) elkaar eeuwig trouw. Burgemeester Welten feliciteerde het diamanten paar. Openhartig sprak het drietal over ‘hun’ dorp. Ze waren het roerend eens: over Haaksbergen valt heel veel positiefs te melden.

Vanwege de uitvaart van Ben Brefelds beste vriend kon een eerder gepland bezoek niet doorgaan. Van uitstel kwam geen afstel. Afgelopen vrijdag ontmoette Rob Welten het levenslustige stel: “We waarderen dat u alsnog bent gekomen!”

Ben Brefeld is een bekende Haaksbergenaar. Hij doceerde economie, wiskunde en natuurkunde aan de plaatselijke Mavo, waarvan hij later directeur werd. Ook gaf hij les aan de moedermavo en middenstandsavondschool en was actief als bestuurder bij tal van maatschappelijke organisaties. Hij is trots op zijn Truus. “HООl erg! Zij hield ons gezin met zeven kinderen draaiend. Zonder deze sterke vrouw had ik dit nooit gekund.”

De bruidegom wees Welten op een onderzoek in Elsevier naar ‘de beste Nederlandse gemeenten’. Met Haaksbergen op plek 41 van totaal 355. “Er gebeurt wel eens wat, maar we hebben zo’n mooie gemeente. Wat valt er dan toch steeds te kibbelen?”, vroeg de bruid zich hardop af. Samen kwamen ze tot de conclusie ‘wat we hebben moeten we koesteren en doorontwikkelen. En ni nЪaln!’. “Daar toosten we op. En op uw gezondheid”, besloot Rob Welten lachend.