10:54 Haaksbergen - aangepast om 10:54

Fietstocht de boer op Haaksbergen donderdag 4 augustus

Op donderdag 4 augustus 2022 stellen 4 bedrijven hun bedrijf open voor het publiek tussen 10.00 en 16.00 uur. Deze keer gaat de tocht richting Buurse/ Enschede.

Op donderdag 4 augustus is per deelnemer een startbewijs incl. route en koffiebon, te koop voor € 3,50 bij de startplek op de parkeerplaats bij Zwembad De Wilder (Scholtenhagenweg) tussen 9.30 en 13.00 uur. Kinderen t/m 14 jaar kunnen gratis onder toezicht van een volwassene meefietsen. Let op: Pinnen is niet mogelijk en het is verboden honden mee te nemen!

Het melkveebedrijf van Mts. Lohuis is het eerste gastbedrijf dat de deuren openzet. Twee melkrobots zorgen ervoor dat de koeien (110 stuks) de gehele dag naar behoefte gemolken kunnen worden. Op deze locatie wordt koffie geschonken.

De tweede locatie is het melkgeitenbedrijf van Wim, Riëtte en zoon Gert Wissink. Zij houden 800 melkgeiten van het type Hollands witte melkgeit, ook wel de ‘Sahnegeit’ genoemd. Er kunnen 80 geiten tegelijkertijd worden gemolken. Daarnaast worden er ook zo’n 200 opfoklammeren en een tiental bokken gehuisvest.

Dan gaat de tocht richting Paardenkliniek De Watermolen, gerund door de dierenartsen Arie Hoogendoorn en Vic van Loon. De kliniek is uitsluitend voor de behandeling van paarden, denk hierbij aan o.a. het maken van röntgenfoto’s, lasertherapie en allerlei operaties. Er is stalling voor 22 paarden. Op deze locatie is een springkussen voor de kinderen en worden pannenkoeken geserveerd.

Het laatste bedrijf in de route is het melkveebedrijf van Henk, Anja en zoon Jurgen ten Elshof. Zij hebben zo’n 100 melkkoeien. Hun vee graast niet alleen op cultuurgrond maar ook op natuurgrond. Hier is er gelegenheid om nog wat na te praten onder het genot van een drankje of ijsje.