17:28 Haaksbergen - aangepast om 13:30

Fijn en veilig fietsen tussen Haaksbergen en Enschede

Eerder dit jaar is de oude N18 tussen Enschede en Haaksbergen aangepast. Het is nu een weg voor bestemmingsverkeer met een lagere maximumsnelheid. Met de aanpassing van de weg voor gemotoriseerd verkeer heeft ook het fietspad een flinke upgrade gekregen. Een mooie reden – samen met het mooie weer – om wat vaker de fiets te pakken naar werk of school! Een communicatiecampagne en een groot bord langs de route moeten reizigers stimuleren op de fiets te stappen. 

Het vernieuwen van de fietspaden is onderdeel van de herinrichting van de oude N18. Met de vernieuwingen kunnen ook snelle fietsers zonder problemen gebruik maken van de fietspaden. Het asfalt is vernieuwd, kruisingen zijn aangepast en markeringen zijn toegevoegd. Hierdoor is het voor fietsers een stuk toegankelijker en veiliger geworden. De verbeteringen zijn medegefinancierd door provincie Overijssel.

Fijn en veilig fietsen
De snelfietsroute is met name een uitkomst voor mensen die voor hun werk of opleiding tussen Enschede en Haaksbergen pendelen. Met de vernieuwingen is het voor hen makkelijker en veiliger om ‘s ochtends vroeg en in het begin van de avond van de route gebruik te maken. De route is op de kruispunten goed verlicht en begaanbaar, ook voor snelle e-bikes. Door de goede doorstroom voor fietsers, zijn Haaksbergenaren snel in hartje Enschede en andersom. Helemaal als straks de werkzaamheden aan het andere deel van de oude N18 volledig afgerond zijn.

Meer info
De werkzaamheden aan de oude N18 vinden plaats in fases. Een deel van de oude N18 in Haaksbergen moet nog worden aangepakt. Kijk voor meer informatie over de aanpassingen aan de oude N18 op www.oude-n18.nl.