13 feb - 10:32 Haaksbergen - aangepast om 10:32

Finale 43ste Grote Prijs Bandstoten

HAAKSBERGEN – Bij biljartcentrum de Oude Molen aan de Fazantstraat gaat vrijdag de 43ste editie van de Grote Prijs Haaksbergen van start.

Van de 58 biljarters in de voorrondes binden 12 finalisten de strijd met elkaar aan. De twee winnaars van de A- en de B poule staan vervolgens zaterdag om 16.00 uur tegenover elkaar voor de allesbeslissende finale van dit prestigieuze bandstoot toernooi. ,,We zijn tot nu toe meer dan tevreden over het verloop en het belooft een mooi finaleweekend te worden”, verzekert bestuurslid Henri Westendorp (zie foto), die zelf drie keer de titel veroverde. Zijn zoon Koen Westendorp is met één titel ook weer van de partij. Westendorp jr. heeft nog steeds de ambitie zijn vader naar de kroon te steken.

Met zijn 93 jaar is Jan Eijsink de oudste deelnemer. Eijsink veroverde in 2013 nog de titel en is nog altijd fit genoeg om rekening met hem te houden. Een andere opmerkelijke aanwezige is oud basketballer Roberto Spoor. Spoor gaf zich min of meer voor de fun op en plaatste zich op verrassende wijze voor de finale. ,,Biljarten doe ik vooral voor de gezelligheid met vrienden en een potje bier erbij. Maar als het een echte wedstrijd is, wil je altijd winnen. Zo gaan we ook deze finale in.” Entree vrijdag en zaterdag gratis.