27 jan - 10:28 Haaksbergen - aangepast om 10:28

Finales Recurve Heren individueel

GOUDEN FINALE

De laatste finale van het het NK indoor brengt de grootste verrassing van het toernooi. Daan Saft van de Haaksbergsche Schutterij wist zich met een nieuw persoonlijk record als tweede te plaatsen voor de eliminaties. In zijn weg naar de finale wist hij ook Damiaan Jeurissen en Rick van der Ven te verslaan met klinkende cijfers. Daan treft in de finale Willem Bakker, die een dag eerder het zilver veroverde bij de junioren.

Ook in de finale blijft Daan ogenschijnlijk koelbloedig en pakt de eerste set. De tweede set gaat naar Willem, maar de derde set is wederom voor Daan en brengt de score naar 4-2.

De vierde set kan een beslissing in de partij gaan brengen. 10-10-9 voor Daan en daarmee Nederland Kampioen 2020!

BRONZEN FINALE

De bronzen finale lijkt op voorhand een partij van hoog niveau te worden. Gijs Broeksma (1) en Rick van der Ven (3) maken beide deel uit van de Olympische selectie op Papendal en weten als geen ander hoe ze hun pijlen in de 10 kunnen laten landen.

Na drie van de maximaal 5 sets is de stand tussen beide recurve specialisten nog steeds gelijk; 3-3. In de vierde set pakt Van der Ven een belangrijke voorsprong naar 5-3. Gelijke stand in de vijfde en laatste set zal genoeg zijn voor de Brabander. Na het bekijken van enkele twijfelgevallen in de laatste set wordt de score van Gijs alsnog bijgesteld naar 30 en dwingt hiermee alsnog een shoot-off af. Gijs… 10! Rick antwoordt met zijn pijl midden op het kruis! Het brons gaat naar Rick van der Ven.

Een mooi toernooi met vele verassingen.