16 sep - 09:39 Haaksbergen - aangepast om 09:42

Fit & Fun in alle wijken

Kinderen en ouders dagen elkaar uit

Door corona zijn er veel buitenschoolse activiteiten niet doorgegaan. Daarom is het nu juist belangrijk dat er weer evenementen worden georganiseerd binnen de scholen en wijken. Zodat de kinderen maar ook de ouders weer samenkomen. Met dit evenement willen we het bewegen onder de aandacht brengen. Want het blijkt dat er veel kinderen zijn die niet genoeg bewegen.

Beweging bij kinderen is niet alleen belangrijk voor het tegengaan van overgewicht, bewegen draagt ook bij aan de fysieke, mentale en sociaal-economische ontwikkeling van kinderen. Eigenlijk is bewegen de leukste manier om deze gebieden te ontwikkelen: vaak ben je in spelvorm bezig samen met leeftijdgenootjes en heb je helemaal niet door wat er in jouw lichaam allemaal gebeurt. Deze drie factoren hangen met elkaar samen en beïnvloeden elkaar ook.

Wat gaan we doen?
Een ouder vs Kind Challenge! Dit houdt in dat de kinderen samen met hun ouders of verzorgers in aanraking komen met verschillende sporten. Het evenement zal direct starten als de school uit is. De kinderen gaan samen met hun ouders of verzorgers langs alle sportactiviteiten, maar dat kan ook met je vriendje of vriendinnetje. De activiteiten zijn zo ingericht dat de kinderen met of tegen elkaar kunnen gaan spelen. De kinderen kunnen kennis maken met sporten die ze niet of nauwelijks spelen, zoals bubbelbal, snelheid schieten, extreme frisbee, darten en zweefbal.

Waar en wanneer?
In samenwerking met de Haaksbergse basisscholen komen de sportactiviteiten van Fit & Fun naar alle wijken. Kinderen doen hieraan mee op de dag dat hun eigen school aan de beurt is. Hiernaast ziet u waar dit evenement op welke dag te vinden is:

2022                                                                    2023

23-09 Het Palet                                                     10-03 Het Palet

30-09 Paus Joannes                                              17-03 Paus Joannes

07-10 Kameleon                                                     24-03 Kameleon

14-10 Honesch & Pius X & Op den Akker         31-03 Honesch & Pius X & Op den Akker

21-10 Bonifatius & Montessori                            14-04 Bonifatius & Montessori

04-11 St. Bonifacius – de Hoeve                           12-05 St. Bonifacius – de Hoeve

11-11 Buurse                                                             26-05 Buurse

18-11 Los Hoes                                                        02-06 Los Hoes