10 apr - 11:36 Haaksbergen - aangepast om 11:36

Foto-expositie hand in hand met ‘Zorgmanifest’

HAAKSBERGEN – De Foto-expositie ‘Weet u het nog’ over de winkelstraten van Haaksbergen in vroeger tijden is de komende tijd in het Saalmerink te bezichtigen. Het manifest van Hubo Borst over de situatie in de ouderenzorg is ook in het Saalmerink niet onopge-merkt gebleven. De nieuwe functie ‘Medewerker mooie dag’ werpt z’n vruchten na korte tijd al af. Een relaas tijdens het inrichten van de expositie:
‘Met 9 nieuwe medewerksters begonnen we een maand geleden aan een compleet nieuw avontuur. Hier en daar moet die nog een goede invulling krijgen. Maar het begin is er en smaakt naar meer. Doel: alle cliënten komen op de eerste plaats.’

‚Vandaag werden er prachtige foto’s opgehangen in de hoofdgang van Het Saalmerink. Als nieuwe ‘medewerksters mooie dag’ werden gevraagd of we voor een fotoshoot mee wilden doen samen met een aantal bewoners. Natuurlijk, geen probleem. Wij zijn er immers om de cliënten de aandacht te geven. Oude foto’s van Haaksbergen bekijken past daarbij. We hopen als nieuw team dat dit avontuur blijvende aandacht zal krijgen met warmte en aandacht voor de medemens.’ ‘Samen met de huidige medewerkers, mantelzorgers en vrijwilligers gaan wij als Medewerker Mooie Dag een bijdrage leveren aan een waardevolle dag voor alle cliënten. Daarbij draait het geheel volgens het pleidooi van Hugo Borst om persoonlijke aandacht voor het individu. Ieder mens heeft eigen interesses, behoeften en wensen.
Het invullen van deze persoonlijke voorkeuren zal een positieve invloed hebben op het welbevinden, oftewel leefplezier, van alle cliënten. Samen de krant lezen, een stukje wandelen, spelletjes spelen, een praatje maken of met elkaar de expositie van oude Haaksbergse winkelstraten hier in de gang bekijken; het is allemaal even waardevol.’
‘Dankzij Hugo Borst en Carin Gaemers is hiervoor met ingang van 1 januari 2019 een kwaliteitsbudget beschikbaar. Echt geweldig en als medewerksters mooie dag bij Livio zullen we de naam van onze functie in ere houden.’ De expositie ‘Weet u het nog’ is de hele maanden april en mei te zien bij het Saalmerink.