09:44 Haaksbergen - aangepast om 21:45

Foto van de maand

HAAKSBERGEN – Het thema van deze maand is een ‘straat of straatfotografie’. De winnaar is Han Hilderink. Hij vertelt hoe de foto tot stand kwam: “Voor de foto wilde ik een straatfoto maken met wat actualiteit erin. Daarvoor heb ik in Enschede op de markt en in enkele winkelstraten diverse foto’s gemaakt. Ik verwachtte daarbij al wel goeds te hebben gemaakt. Op de terugweg zag ik echter op een muur aan de Boulevard een graffititekst over Corona. Daar heb ik een tijdje gewacht tot er iemand langs kwam fietsen die toevallig ook nog eens een mondkapje op had. De foto die ik daarvan maakte was voor mijn gevoel de beste: actueel qua thema en qua fotografie een mooi beeld met een rustige en evenwichtige compositie.

Op www.hanhilderink.nl zijn meer foto’s van Corona te vinden”.