08 dec - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 10:09

Foto van de maand

HAAKSBERGEN – De winnaar van deze maand is Judith Nijlant. Zij vertelt zelf hoe de foto tot stand is gekomen.

“Opdracht voor de foto van de maand november was “herhaling”. “Herhaling” pffff dat  kan vanalles zijn. Ik heb weken nagedacht, rondgekeken en in mijn archief gesnuffeld. In mijn foto archief zit een foto van een rij hekken die ik gemaakt heb bij de Schaapskooi, echter vond ik deze te koud en te plat. Dan maar wat snuffelen op Google en alle plaatjes en foto’s laten rond dwalen in mijn hoofd. Een paar dagen later wist ik wat ik wilde maken. Een mooie plaat opgezocht met mijn tablet. De lamp uit de buitenlamp gedraaid en deze op de tablet gelegd. Dat was nog niet zo makkelijk want de lamp rolde elke keer weg. Zaklantaarn in een juiste positie gelegd en toen foto’s maken. Nadat ik de mooiste foto heb uitgezocht heb ik met Photoshop de lamp gedupliceerd en in de foto verwerkt. Zo ook de sterrenstreep wat aangepast.” De overige foto’s zijn te vinden op onze site: https://www.fotogroephaaksbergen.nl/galerij.html.