12:31 Haaksbergen - aangepast om 12:32

Foto van de maand

HAAKSBERGEN – Brigitte Leferink is de winnares van de maand januari. Het thema was fragiel. Ze vertelt zelf hoe de foto tot stand is gekomen.

“Een kerstbal moet eraan geloven als ik met een spijker en hamer aan de slag ga voor het thema ‘Fragiel’. Maar het wordt uiteindelijk niet dé foto die ik in gedachten heb. Wat nu? Gelukkig heb ik een goed alternatief: het geknakte zwammetje. Hiervoor lag ik al vroeg op een druilerige dag in Buurse in het bos. Het is dus perfect paddenstoelen-weer en ik ga samen met een vriendin de flitser testen, deze geeft mooi achtergrondlicht. Na wat zoeken vinden we een trosje muizenstaartzwammetjes op een dennenappel. En wat zijn ze klein! Dat wordt dus knielen en op de buik-werk. Na een tijdje buigt een zwammetje het hoedje door de waterdruppels. Dit geeft genoeg inspiratie voor meerdere foto’s en een ‘elfje’ (gedicht van elf woorden op vijf regels).

waterdruppels
druppelen dik
de fragiele hoedjes
op de dunne steeltjes
buigen

Na ruim een uur experimenteren met en zonder flitser én de belichting, ben ik tevreden. Technische details; macrolens 105 mm, ISO 100, diafragma 3.2, sluitertijd 1/250.” Benieuwd naar meer fragiele beelden? Kijk dan op www.fotogroephaaksbergen.nl.