11:20 Haaksbergen - aangepast om 11:21

Foto van de maand

HAAKSBERGEN – Deze maand was het thema stilleven.De winnaar is Han Hilderink. Hij vertelt zelf hoe de foto tot stand is gekomen.

“Voor mijn stilleven heb ik op internet eerst wat inspiratie opgedaan. Veel schilderijen met bloemen en fruit. Aangezien we nog eigen peren in de tuin hadden liggen, heb ik die als uitgangspunt genomen. Daarna op zoek naar een passend voorwerp om ze op te plaatsen. Via Marktplaats kwam ik bij deze antieke weegschaal, die ik een weekje mocht lenen. (bedankt Herman!) Op onze zolder hebben we mooi natuurlijk licht, een houten tafeltje en een oude, ruwe muur die als achtergrond diende. Met een reflectiescherm heb ik de harde schaduwen wat opgelicht. Tenslotte in de nabewerking de kleuren wat aangepast, zodat er een ouderwetse sfeer werd opgeroepen. Technische gegevens: FujifilmXT4  met 35 mm lens/ f 11/ 7 sec./iso 200.”