12:00 Haaksbergen - aangepast om 11:43

Foto van de maand

HAAKSBERGEN – “De glimlach van een kind” was het thema van deze maand. Ben Lensink is de winnaar. Hij vertelt hoe de foto tot stand kwam.

“‘De glimlach van een kind’ was dit keer het thema van de foto van de maand. Moeilijk? Misschien. Een glimlach is immers geen schaterlach. Maar wat deze opdracht vooral lastig maakt, is dat de glimlach per se van een kind moet zijn. Dat ligt bij veel opvoeders gevoelig. Vanwege privacy-redenen laten zij hun kind(eren) niet zonder hun toestemming op de foto zetten, wat natuurlijk hun goed recht is. Basisscholen weten daar alles van. Een traditionele klassenfoto is niet meer vanzelfsprekend. Ze worden nog wel gemaakt, maar zijn steeds vaker incompleet. Een kind fotograferen op straat of waar dan ook in de openbare ruimte, gaat meestal ook niet zomaar. En dat is misschien maar goed ook. Voor deze opdracht, ving ik zelf ook een paar keer bot. 

Dus ben ik noodgedwongen maar het archief ingedoken. Daar vond ik deze glimlach van een tijdje geleden. Ooit gefotografeerd nabij de watermolen. Haar vriendinnetje ook.  Giechelmeiden die mij spontaan door een ‘lijst’ toelachten. Twee keer ‘klik’ en ze dolden verder. Deze glimlach vond ik de mooiste van de twee. Voor alle foto’s die voor dit thema was, verwijs ik jullie naar de clubsite: www.fotogroephaaksbergen.nl/galerij