16:34 Haaksbergen - aangepast om 16:35

Geen Haaksbergse evenementen in kennisplatform

HAAKSBERGEN – Zeventien beeldbepalende evenementen van deze provincie hebben het startschot gegeven van het Kennisplatform Evenementen in Overijssel. Dat gebeurde onder het toeziend oog van ruim zestig deelnemers, waaronder bestuurders, politici, organisatoren en veiligheidsregio’s.

Gedeputeerde Eddy van Hijum ontving het eerste exemplaar van het bijbehorende boek ‘Betekenis & Impact van 17 beeldbepalende evenementen in Overijssel’. Doel is gezamenlijk stappen te zetten in het organiseren van nog betere evenementen in Overijssel. Evenementen in Haaksbergen ontbreken in deze lijst. Maar dat kan volgens Martijn Westerbrink, directeur van events dEVENTer, veranderen. Evenementen zoals de Kennedymars in Haaksbergen kunnen volgens hem informatie inwinnen en zich wellicht aansluiten. De beeldbepalende evenementen zijn grote evenementen die Overijssel stevig op de kaart zetten. Het zijn cultuur- en sportevenementen van een hoge kwaliteit waar veel mensen op af komen.

Ze ontvangen structureel ondersteuning vanuit de provincie. De volgende evementen zijn benoemd: Art Brut Biënnale, Bevrijdingsfestival, Bloemencorso Sint Jansklooster, CSI Twente, CSI Ommen, Deventer Op Stelten, Deventer Boekenmarkt, Dickens Festijn, Enschede Marathon, FBK Games, GOGBOT, Halve Marathon Zwolle, Military Boekelo, Ribs & Blues Festival, Ronde van Overijssel, Stiftfestival en Triathlon Holten. De evenementen worden mede mogelijk gemaakt door de inzet van ruim 10.000 vrijwilligers. Het kennisplatform is bedoeld om de organiserende partijen te versterken en de onderlinge relaties verder te verdiepen. Martijn Westerbrink: “In het netwerk hebben we elkaar leren kennen. Door corona kwam samenwerken in een stroomversnelling. We zochten elkaar op als het ging om pilotprojecten, testprotocollen, coronadraaiboeken etc.”
Foto:

Hans Kloosterman en Eddy van Hijum bij de overhandiging van het boek. Foto: Martijn Westerbrink.