07 okt - 09:12 Haaksbergen - aangepast om 09:12

Gelijk spel v.v. Haaksbergen

v.v. Haaksbergen heeft afgelopen zondag gelijk gespeeld tegen v.v. Wolfersveen. Over de hele wedstrijd gemeten was dit een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Beide ploegen acteerden vanuit een strakke organisatie. De thuisploeg, die nogal wat spelers mistten door blessures, creëerde voorin niet zo veel, maar gaf achterin ook niet heel veel weg. Gevolg was een wedstrijd zonder heel veel kansen. De mogelijkheden die ontstonden waren vaak het gevolg van de lange bal waardoor een aanvallen snel kon doorsteken naar het doel van de tegenstander. Bij v.v. Haaksbergen stond Joffrey Leferink in de goal. De 41 jarige keeper was de vervanger van de twee reguliere doelmannen Tim Kamphuis en Wietse Golbach.
Vanaf het eerste moment was er sprake van een volwaardige vervanging. Leferink speelde een fantastische wedstrijd, coachte de laatste linie, was een mee voetballende keeper en verrichte een aantal prachtige reddingen. De eerste helft eindigde zoals die begonnen was met 0-0.
In de tweede helft een zelfde beeld. Vooral van de kant van de gasten werd veelal de lange bal gehanteerd waardoor op het gladde veld een paar hachelijke situaties ontstonden voor het doel van v.v. Haaksbergen. Maar net zoals in de eerste helft stond Leferink als een rots in de branding in het Haaksbergse doel. v.v. Haaksbergen probeerde door het zetten van druk op de tegenstander en met combinatievoetbal de tegenstander onder druk te zetten. Van tijd tot tijd lukte dat. Op drie kwart van de wedstrijd stuurde Jesper Gevelaar met een mooie pass Mike Evers weg. De rechtsbuiten, die opnieuw goed speelde, ontweek de keeper van Wolfersveen met een mooie loopactie en schoof in: 1-0. In een wedstrijd waarin het gevoel bestond dat het team dat het eerste doelpunt maakte ook met de 3 punten naar huis ging, scoorde Wolfersveen een lucky. Een voorzet belandde per ongeluk op het achterhoofd van één van de spelers en de bal verdween tot ieders verbazing in het doel: 1-1. Al met al een terecht gelijkspel. V.v. Haaksbergen is de competitie begonnen met 4 punten uit 3 wedstrijden. Verdienstelijk, maar er is nog duidelijk potentie voor meer, gezien de kwaliteiten die het team heeft.