12:00 Haaksbergen - aangepast om 10:45

Gelukwensen voor Annie en Dick van der Meer

Rob Welten bezoekt 60-jarig bruidspaar

Beiden groeiden op in Den Haag, waar ze trouwden op 20 december 1961. Dick (82) en Annie (79) van der Meer-Koenraads hebben daarna stevig wortel geschoten in Haaksbergen. Burgemeester Rob Welten bezocht het diamanten paar op hun trouwdag. Een geanimeerd gesprek met twee bezige bijen.

Werken bij Signaal (nu Thales) in Hengelo, terwijl je jonge gezin in Den Haag woont… Dat was niet ideaal. “Op vrijdagavond nam ik de trein naar huis en op zondagavond weer terug naar Hengelo. Maar de treinen reden wél altijd!” Dick en Annie van der Meer, ondertussen trotse ouders van Dirk Jan, waren dan ook erg blij met de eengezinswoning in Haaksbergen die ze in 1963 via Signaal konden krijgen. Daar werden vervolgens Peter, hun tweede zoon, en dochter Yvonne geboren. Minstens zo trots zijn ze op de vijf klein- en twee achterkleinkinderen. “Ter ere van ons 60-jarig huwelijk zijn we met z’n allen een weekend weggeweest. In september al, gelukkig nét op tijd.”, vertelt de bruidegom. “Toen ik ze daar zo zag met z’n allen heb ik dikke tranen gehuild”, onthult zijn vrouw.

Genieten
In Haaksbergen bouwden ze een mooi leven op en waren (en zijn) ze actief in allerlei geledingen van de samenleving. Een kleine greep: zwemmen, tennis, volleybal, trimmen, de kerk, de videoclub en een hoop vrijwilligerswerk. En een uitgebreide kennissenkring brengt gezelligheid. “Hebben we wel eens stil gezeten?”, vraagt de bruid zich hardop af. Na een ingrijpende reorganisatie bij Thales in 1994 ging Dick met vroegpensioen. Van héél véél weg was hij ineens bij huis. De overgang naar deze nieuwe levensfase verliep soepel, eigenlijk zoals alles in hun gezamenlijke leven. Fantastische reizen maakten ze met de caravan. De herinneringen zijn gevangen in een imposante reeks fotoboeken en videofilms. Winterkamperen in het Oostenrijkse Zillertal staat hoog in hun top 10. Datzelfde geldt voor caravanvakanties in Noorwegen, het land waar ze bijna twee jaar woonden. Overdonderd waren ze door de schoonheid van Bryce Canyon in de Verenigde Staten. Maar ook in hun geboortestad Den Haag komen ze graag. “Een weekendje, heerlijk naar het strand, de Scheveningse pier, hapje eten. Als je terugkijkt op zo’n dag als vandaag, wat hebben we dan toch veel meegemaakt.”