15 nov - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 14:26

Gelukwensen voor Hennie en Marie Mentink

Burgemeester Welten bezoekt 65-jarig bruidspaar

Bij een briljanten bruidspaar op bezoek. Voor Rob Welten is dat geen dagelijkse kost. Op hun 65ste trouwdag, maandag 6 november, stond hij bij Hennie (90) en Marie Mentink-Smidt (89) op de stoep. Om hen persoonlijk te feliciteren en mee te genieten van mooie herinneringen.

Beide groeiden op in Haaksbergen. Hennie Mentink (De Meunster) midden in het dorp aan de Zeedijk. Marie Smidt in het Veldmater buitengebied. Op 6 november 1958 werd hun huwelijk voltrokken in het Haaksbergse gemeentehuis. Gevolgd door een gezellig bruiloftsfeest.

Overhemden strijken
Tot het doek viel voor de Twentse textielindustrie verdiende Hennie de kost bij de KNTU. Een nieuwe baan vond hij bij Reinaerdt Deuren. Rugproblemen dwongen hem over te stappen naar de plantsoenendienst van SWB, waar hij in dienst was tot zijn zestigste jaar. Marie werkte jarenlang bij Confectiebedrijf Blom in Enschede. “O, wat heb ik dáár een overhemden gestreken. Dus burgemeester, als u problemen heeft met gekreukte overhemden, breng ze gerust hier”, grapte ze. Tot groot vermaak van Welten.

Het hele verhaal over het bruidspaar Mentink kunt u lezen op haaksbergen.nl/bruidspaarmentink