26 mei - 08:35 Haaksbergen - aangepast om 08:41

Genieten op vele fronten tijdens de Week van de Amateurkunst (WAK)

De Week van de Amateurkunst: Haaksbergen Treedt Op! vindt dit jaar plaats van zaterdag 15 juni tot en met zondag 23 juni.

Een week waarin de amateurkunst in al zijn facetten voor het voetlicht komt. Naast nieuwe onderdelen, zoals bijvoorbeeld, het Klein Duimpje Concert, zijn
er ook vertrouwde onderdelen, zoals het Korenkwartet en de Hoksebargse Avond, te zien.
Ook wordt het Kulturhus Haaksbergen tijdens de WAK wederom omgetoverd tot een Pop Up Galerie waar Haaksbergse kunstenaars hun kunst kunnen vertonen. De expositie loopt door t/m 7 juli, tijdens de reguliere openingstijden.
Op zaterdag 15 juni begint in theater De Kappen de WAK met het Korenkwartet. Vier Haaksbergse koren hebben de krachten gebundeld en organiseren een geweldige avond: Gemengd koor Singing Together, Vrouwenkoor Et Cetera Haaksbergen, zanggroep Haaksbergse Revue Allo Jannao en het Gospelkoor Celebration.
De Hoksebargse Avond op woensdag 19 juni heeft een fantastisch programma! Rondom het thema ‘Wereld’ laten Steps Dance & Entertainment, Danscentrum Dwars, Haaksbergen en de dansgroep van de Haaksbergse Revue Allo Jannao dansen zien uit verschillende windstreken. De Pleerstökskes zijn ook weer van de partij. Zij sluiten met hun muziek aan bij dit thema.


Op donderdag 20 juni wordt de theatervoorstelling ‘Jij en ik’ gespeeld door leerlingen van de bovenbouw van het basisonderwijs. De voorstelling gaat over ‘communicatie’ en bestaat uit korte acts, waarin de leerlingen op allerlei manieren met elkaar communiceren. De theatervoorstelling is het eerste product van het meerjarig project De Theaterwerkplaats van het Kulturhus/WAK. De avondvoorstelling is bedoeld voor familie, vrienden, bekenden en iedereen die belangstelling heeft. Entree is GRATIS, wel kaarten vooraf reserveren via www.dekappen.nl . (VOL=VOL)
Op zondag 23 juni sluit het Klein Duimpje Concert de week van de Amateurkunst af. Dit concert voor de allerkleinsten (1-5 jaar) wordt gegeven m.m.v. Ingridkids (Ingrid Schulten) en The Evergreens. Entree is GRATIS, wel kaartenmoeten vooraf reserveren via www.dekappen.nl . (VOL=VOL)